detector.media
03.12.2010 11:52
У Росії пройде мітинг «читачів, слухачів і глядачів» на захист журналістів

У неділю, 5 грудня, на Пушкінській площі Москви відбудеться мітинг «читачів, слухачів і глядачів» російських ЗМІ, які виступлять на захист журналістів. Про це повідомляє ТСН з посиланням на оголошення у співтоваристві громадської кампанії у справі побитого журналіста «Комерсанта» Олега Кашина.

 

За словами організаторів акції, назва мітингу запозичена з промови Леоніда Парфьонова, яку той виголосив у кінці листопада, коли отримував премію імені Владислава Лістьєва. «На професійний ризик журналіст іде заради своєї аудиторії. Журналіста б'ють не за те, що він написав, сказав чи зняв, а за те, що це прочитали, почули чи побачили», - сказав Парфьонов.

 

За задумом, акція повинна привернути увагу не тільки до справи Кашина чи інших покалічених або убитих журналістів - «не тільки Бекетова, Домнікова, Політковської, Бабурової, Євлоєва, Щекочихіна і десятків, сотень інших». Учасники хочуть публічно нагадати всім обставини нападу на цих людей, щоб злочинці були покарані, щоб їх «шукали не тільки в перший день після вчинення нового злочину», - йдеться в повідомленні організаторів.

 

Мітинг узгоджений з владою і почнеться о другій годині дня. Як повідомив один з організаторів акції Віталій Шушкевич, його збирає та ж команда, що проводила пікет 11 листопада на Пушкінській площі. Це знайомі Олега Кашина з опозиційних рухів і студенти журфаку Московського державного університету. При цьому мітинг присвячений всім журналістам і не несе ніякого політичного забарвлення (учасників просять приходити без символіки рухів).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY