У Москві пройшов мітинг на захист журналістів

22 Листопада 2010
17960
22 Листопада 2010
15:24

У Москві пройшов мітинг на захист журналістів

17960
У Москві пройшов мітинг на захист журналістів

Мітинг на захист російських журналістів і проти «свавілля слідства» пройшов на Пушкінській площі в Москві 21 листопада, повідомляє РІА «Новости».

 

У мітингу взяв участь головний редактор «Химкинской правды» Михайло Бекетов, якого жорстоко побили в листопаді 2008 року. Журналіста привезли на машині швидкої допомоги. На площі він знаходився в інвалідному візку.

 

Адвокат Михайла Бекетова, голова правління громадської організації «Справедливість» Андрій Столбунов назвав Бекетова яскравим і живим прикладом героїзму. Учасники акції зустріли пана Бекетова вигуками «Ура» і «Слава героям».

 

Мітинг почався з хвилини мовчання на згадку про всіх загиблих журналістів. За даними правоохоронних органів, у ньому взяли участь близько 150 осіб. Організатори попередньо заявляли про 500 учасників.

 

Головний редактор видання «Химки - наш дом» Ігор Бєлоусов нагадав про побитого 4 листопада журналіста й активіста руху на захист Хімкинського лісу Костянтина Фетісова, який відтоді перебуває в комі.

 

За його словами, журналістами і громадськими організаціями буде проведено власне розслідування справ Фетісова і Бекетова. Крім того, він висловив готовність співпрацювати зі слідством, щоб «докопатися до правди» і з'ясувати імена замовників і виконавців нападів на журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду