«Х-фактор» та «Народна зірка» в День пам’яті жертв голодоморів будуть ліричними

26 Листопада 2010
28421
26 Листопада 2010
13:39

«Х-фактор» та «Народна зірка» в День пам’яті жертв голодоморів будуть ліричними

28421
«Х-фактор» та «Народна зірка» в День пам’яті жертв голодоморів будуть ліричними

До Дня пам'яті жертв голодомору 27 листопада українські телерадіокомпанії внесли зміни до сітки мовлення. Оскільки Нацрада з питань телебачення і радіомовлення нагадала про день пам'яті й попросила перенести трансляцію програм на замовлення, не показувати рекламних роликів, анонсів із елементами шоу, розваг та еротики в теле- і радіоефірі, не транслювати комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних передач, теле- ц радіовікторин.

 

Більшість телеканалів приберуть рекламу й анонси розважального характеру і деякі програми. Зокрема, «1+1», ICTV, Новий канал, ТРК «Україна», ТЕТ та М1 відмовилися від розважальної реклами; зняти з показу невідповідні проекти вирішили канали «1+1», «Інтер», ICTV, Новий канал і ТЕТ; а спецфільми до дня пам'яті транслюватимуть Перший національний, «1+1», «Інтер», СТБ, ТРК «Україна» і ТЕТ. Є й такі канали, які вирішили адаптувати свої проекти до Дня скорботи: зробити їх «мінорними», але не знімати з ефіру. На СТБ й ТРК «Україна», наприклад, пісенні шоу «Х-фактор» та «Народна зірка» розпочнуться хвилинами мовчання, а учасники співатимуть ліричних пісень.

 

У телепрограмі Першого національного каналу значаться такі проекти: «Хай так», «Національна двадцятка», «Наша пісня», «В гостях у Дмитра Гордона», фільм «Калина червона», шоу «Золотий гусак», а також новини спорту.

 

ТК поцікавилася, чи відмовиться канал від трансляції програм розважального характеру, в Єгора Бенкендорфа, генерального директора Національної телекомпанії України. «З огляду на те, що 27 листопада - це день вшанування жертв Голодомору, ми внесли суттєві зміни в сітку мовлення. Цього дня наші телеглядачі не побачать програм "Національна двадцятка", "Наша пісня" та "Золотий гусак". Розважальні програми в ефірі Першого національного поступляться місцем тематичним програмам, із яких окрему увагу я хочу звернути на художні фільми "Голод 33" та "Холодне літо 53-го"», - повідомив пан Бенкендорф. Також о 16:00 на каналі заплановано хвилину мовчання. Тему Голодомору і політичних репресій буде широко висвітлено у випусках новин.

 

Крім того, в середу, 24 листопада, Перший національний транслював спецвипуск суспільно-політичного ток-шоу «Про головне», присвяченого темі Голодомору.

 

«1+1» покаже латвійський документальний фільм про історичні події в Радянському Союзі перед початком Другої світової війни «Радянська історія» о 8:10 ранку. У прес-службі повідомили, що канал зняв усе розважальне - проекти, рекламу й анонси: «Ми змінили сітку цього дня, бо так потрібно, адже це траур. Але спецпроектів не готуємо». «1+1» транслюватиме цього дня такі програми: «Велике перевтілення», «Від пацанки до панянки», «Справжні лікарі», «Анатомія слави», «Гроші».

 

Мовлення «Інтера» в День пам'яті жертв голодомору теж буде змінено. Канал прийняв рішення прибрати з ефіру невідповідні проекти. «Ми знімемо розважальні програми та анонси. "Городок" та "Чисто News" цієї суботи не покажемо», - повідомили в прес-службі каналу. Інтер 27 листопада випустить «Формулу любові», «Сімейний розмір», «Найрозумніший», «Анна Герман. Усупереч долі», фільми «Своя чужа сестра», «Рікі Боббі: король дороги». Повоєнна драма «Приречені на війну» о 20:30, створена за мотивами повісті Василя Бикова «Піти й не повернутися», - спеціальна картина, присвячена дню скорботи.

 

Телеканал ICTV спеціальних фільмів до дня скорботи не підготував. Але в прес-службі повідомили, що знято з ефіру проекти з розважальними елементами: «"Южное Бутово" та "Уральские пельмени" на нашому каналі виходили по суботах. Цієї суботи вони не транслюватимуться. Окрім цього, ми зняли з ефіру всі розважальні анонси ». У сітці мовлення ICTV 27 листопада будуть програми «Автопарк», «Смак» та «Квартирне питання», «Під прицілом», «Провокатор», «Максимум в Україні», а також два художні фільми: «Зоряний десант» та «Судний день», і новини «Факти», які готують спеціальний сюжет до дня скорботи. Опівночі канал покаже програму «Прожекторперісхілтон». Прес-служба каналу зазначила, що трансляція цього проекту не входить до сітки мовлення 27 листопада: «"Прожекторперісхілтон" вийде опівночі, тобто 28 листопада».

 

Новий канал теж відмовиться від програм та реклами розважального характеру. У прес-службі телеканалу повідомили, що цього дня в ефір виходитимуть відповідні фільми та програми: «Ми знайшли компроміс. Канал міг поставити в ефір "Гаррі Поттера", але прийняли рішення підтримати цю акцію і тому в ефірі будуть "Віднесені вітром" - ліричний фільм. Проект "Здрастуйте, я - ваша мама" теж не буде веселим». У день скорботи Новий канал, окрім цього, транслюватиме мультфільми, бойовик «Танго і Кеш», фантастичний фільм «Невразливий» та пригодницький «Втеча».

 

На 5-му каналі, як повідомили ТК, розважальних проектів не буде, а на знак ушануваня пам'яті загиблих під час Голодомору українців 5 канал упродовж доби призупинить трансляцію розважальних програм. Випуски «Часу новин», «Голосу Америки» розповідатимуть про події, пов'язані зі вшануванням роковин в Україні та світі, демонструватимуть сюжети про людей, які пережили Голодомор. Також транслюватиметься телемарафон до дня пам'яті, який розпочнеться в ніч на суботу о 00:00 і триватиме цілу добу, повідомили в прес-службі каналу.

 

У всіх студійних програмах 5-го каналу, що виходитимуть у прямому ефірі цього дня, на столі ведучого палатиме свічка. Ефірний логотип каналу зміниться на чорний колір, міжпрограмні паузи буде заповнено тематичними графічними заставками. О 16:00 в ефірі каналу буде витримано хвилину мовчання.

 

На СТБ о 17:05 вийде фільм «В бой идут одни старики». Зранку - шоу «Танцюють всі - 3», згодом власні проекти телеканалу: «Неймовірні історії кохання», «Моя правда», «Зіркове життя», ввечері - співоче шоу «Х-фактор». У прес-службі повідомили, що телеканал не вноситиме змін до сітки мовлення в цей день, але буде адаптувати «Х-фактор»: «Веселих пісень у суботу не буде. Учасники та запрошені гості співатимуть ліричні пісні, шоу розпочнеться хвилиною мовчання».

 

ТРК «Україна» 27 листопада також розпочне проект «Народна зірка» хвилиною мовчання. Цього дня співоче шоу і взагалі все мовлення каналу буде позбавлене «веселого» контенту. «Всі номери матимуть мінорний характер. Також ми знімемо трансляцію розважальної реклами на каналі та поставимо траурні заставки», - повідомили в прес-службі телеканалу. Отож, канал цього дня, окрім «Народної зірки», покаже прем'єру «Оголеної красуні», серіали «Райські яблучка», «Глухар» та «Антиснайпер». Спеціальний документальний фільм «Творці голодомору» канал транслюватиме наступного дня о 3:50 ночі.

 

У прес-службі каналу ТЕТ переконують, що 27 листопада не буде нічого розважального: «В день скорботи мовлення каналу буде відповідним до чинного законодавства». Проте низка програм, такі як «Зніміть це негайно», «Заборонена зона» та «Шлюбне чтиво», у сітці лишились. Однак телеканал зняв з ефіру проекти «Гола правда», «Дом-2» та повтор програми «Гламурні штучки і заучки».

 

Документальний фільм «Радянська історія» о 13:00, а також художній «Голод-33» о 15:00 ТЕТ випустить в ефір спеціально до Дня пам'яті.

 

В анонсах першого музичного М1 написано «День трауру». Проте, за словами генерального продюсера М1 Валентина Коваля, канал не припинить мовлення у день жалоби. «На каналі буде лише музика, деякі рекламні блоки та анонси зніматимуться», - повідомив пан Коваль. Музичний канал МТV теж випускатиме в ефір спеціально відібрані кліпи.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тетяна Войтенко, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28421
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь Радзиевский
4900 дн. тому
И на том спасибо.
Олена
4900 дн. тому
Кожен рік наступають на одні й ті ж самі граблі. Навіщо ставити в программу веселі передачі, щоб потім їх прибирати з ефіру? Невже не знають на каналах про день жалоби???????
Otar Dovzhenko
4900 дн. тому
Ну це ж анекдот такий є: - Кохана, давай перепихнемося! - Що ти, у мене ж учора помер чоловік, я в жалобі! - А ми будемо повільно й печально.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду