detector.media
26.11.2010 13:39
«Х-фактор» та «Народна зірка» в День пам’яті жертв голодоморів будуть ліричними
«Х-фактор» та «Народна зірка» в День пам’яті жертв голодоморів будуть ліричними

До Дня пам'яті жертв голодомору 27 листопада українські телерадіокомпанії внесли зміни до сітки мовлення. Оскільки Нацрада з питань телебачення і радіомовлення нагадала про день пам'яті й попросила перенести трансляцію програм на замовлення, не показувати рекламних роликів, анонсів із елементами шоу, розваг та еротики в теле- і радіоефірі, не транслювати комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних передач, теле- ц радіовікторин.

 

Більшість телеканалів приберуть рекламу й анонси розважального характеру і деякі програми. Зокрема, «1+1», ICTV, Новий канал, ТРК «Україна», ТЕТ та М1 відмовилися від розважальної реклами; зняти з показу невідповідні проекти вирішили канали «1+1», «Інтер», ICTV, Новий канал і ТЕТ; а спецфільми до дня пам'яті транслюватимуть Перший національний, «1+1», «Інтер», СТБ, ТРК «Україна» і ТЕТ. Є й такі канали, які вирішили адаптувати свої проекти до Дня скорботи: зробити їх «мінорними», але не знімати з ефіру. На СТБ й ТРК «Україна», наприклад, пісенні шоу «Х-фактор» та «Народна зірка» розпочнуться хвилинами мовчання, а учасники співатимуть ліричних пісень.

 

У телепрограмі Першого національного каналу значаться такі проекти: «Хай так», «Національна двадцятка», «Наша пісня», «В гостях у Дмитра Гордона», фільм «Калина червона», шоу «Золотий гусак», а також новини спорту.

 

ТК поцікавилася, чи відмовиться канал від трансляції програм розважального характеру, в Єгора Бенкендорфа, генерального директора Національної телекомпанії України. «З огляду на те, що 27 листопада - це день вшанування жертв Голодомору, ми внесли суттєві зміни в сітку мовлення. Цього дня наші телеглядачі не побачать програм "Національна двадцятка", "Наша пісня" та "Золотий гусак". Розважальні програми в ефірі Першого національного поступляться місцем тематичним програмам, із яких окрему увагу я хочу звернути на художні фільми "Голод 33" та "Холодне літо 53-го"», - повідомив пан Бенкендорф. Також о 16:00 на каналі заплановано хвилину мовчання. Тему Голодомору і політичних репресій буде широко висвітлено у випусках новин.

 

Крім того, в середу, 24 листопада, Перший національний транслював спецвипуск суспільно-політичного ток-шоу «Про головне», присвяченого темі Голодомору.

 

«1+1» покаже латвійський документальний фільм про історичні події в Радянському Союзі перед початком Другої світової війни «Радянська історія» о 8:10 ранку. У прес-службі повідомили, що канал зняв усе розважальне - проекти, рекламу й анонси: «Ми змінили сітку цього дня, бо так потрібно, адже це траур. Але спецпроектів не готуємо». «1+1» транслюватиме цього дня такі програми: «Велике перевтілення», «Від пацанки до панянки», «Справжні лікарі», «Анатомія слави», «Гроші».

 

Мовлення «Інтера» в День пам'яті жертв голодомору теж буде змінено. Канал прийняв рішення прибрати з ефіру невідповідні проекти. «Ми знімемо розважальні програми та анонси. "Городок" та "Чисто News" цієї суботи не покажемо», - повідомили в прес-службі каналу. Інтер 27 листопада випустить «Формулу любові», «Сімейний розмір», «Найрозумніший», «Анна Герман. Усупереч долі», фільми «Своя чужа сестра», «Рікі Боббі: король дороги». Повоєнна драма «Приречені на війну» о 20:30, створена за мотивами повісті Василя Бикова «Піти й не повернутися», - спеціальна картина, присвячена дню скорботи.

 

Телеканал ICTV спеціальних фільмів до дня скорботи не підготував. Але в прес-службі повідомили, що знято з ефіру проекти з розважальними елементами: «"Южное Бутово" та "Уральские пельмени" на нашому каналі виходили по суботах. Цієї суботи вони не транслюватимуться. Окрім цього, ми зняли з ефіру всі розважальні анонси ». У сітці мовлення ICTV 27 листопада будуть програми «Автопарк», «Смак» та «Квартирне питання», «Під прицілом», «Провокатор», «Максимум в Україні», а також два художні фільми: «Зоряний десант» та «Судний день», і новини «Факти», які готують спеціальний сюжет до дня скорботи. Опівночі канал покаже програму «Прожекторперісхілтон». Прес-служба каналу зазначила, що трансляція цього проекту не входить до сітки мовлення 27 листопада: «"Прожекторперісхілтон" вийде опівночі, тобто 28 листопада».

 

Новий канал теж відмовиться від програм та реклами розважального характеру. У прес-службі телеканалу повідомили, що цього дня в ефір виходитимуть відповідні фільми та програми: «Ми знайшли компроміс. Канал міг поставити в ефір "Гаррі Поттера", але прийняли рішення підтримати цю акцію і тому в ефірі будуть "Віднесені вітром" - ліричний фільм. Проект "Здрастуйте, я - ваша мама" теж не буде веселим». У день скорботи Новий канал, окрім цього, транслюватиме мультфільми, бойовик «Танго і Кеш», фантастичний фільм «Невразливий» та пригодницький «Втеча».

 

На 5-му каналі, як повідомили ТК, розважальних проектів не буде, а на знак ушануваня пам'яті загиблих під час Голодомору українців 5 канал упродовж доби призупинить трансляцію розважальних програм. Випуски «Часу новин», «Голосу Америки» розповідатимуть про події, пов'язані зі вшануванням роковин в Україні та світі, демонструватимуть сюжети про людей, які пережили Голодомор. Також транслюватиметься телемарафон до дня пам'яті, який розпочнеться в ніч на суботу о 00:00 і триватиме цілу добу, повідомили в прес-службі каналу.

 

У всіх студійних програмах 5-го каналу, що виходитимуть у прямому ефірі цього дня, на столі ведучого палатиме свічка. Ефірний логотип каналу зміниться на чорний колір, міжпрограмні паузи буде заповнено тематичними графічними заставками. О 16:00 в ефірі каналу буде витримано хвилину мовчання.

 

На СТБ о 17:05 вийде фільм «В бой идут одни старики». Зранку - шоу «Танцюють всі - 3», згодом власні проекти телеканалу: «Неймовірні історії кохання», «Моя правда», «Зіркове життя», ввечері - співоче шоу «Х-фактор». У прес-службі повідомили, що телеканал не вноситиме змін до сітки мовлення в цей день, але буде адаптувати «Х-фактор»: «Веселих пісень у суботу не буде. Учасники та запрошені гості співатимуть ліричні пісні, шоу розпочнеться хвилиною мовчання».

 

ТРК «Україна» 27 листопада також розпочне проект «Народна зірка» хвилиною мовчання. Цього дня співоче шоу і взагалі все мовлення каналу буде позбавлене «веселого» контенту. «Всі номери матимуть мінорний характер. Також ми знімемо трансляцію розважальної реклами на каналі та поставимо траурні заставки», - повідомили в прес-службі телеканалу. Отож, канал цього дня, окрім «Народної зірки», покаже прем'єру «Оголеної красуні», серіали «Райські яблучка», «Глухар» та «Антиснайпер». Спеціальний документальний фільм «Творці голодомору» канал транслюватиме наступного дня о 3:50 ночі.

 

У прес-службі каналу ТЕТ переконують, що 27 листопада не буде нічого розважального: «В день скорботи мовлення каналу буде відповідним до чинного законодавства». Проте низка програм, такі як «Зніміть це негайно», «Заборонена зона» та «Шлюбне чтиво», у сітці лишились. Однак телеканал зняв з ефіру проекти «Гола правда», «Дом-2» та повтор програми «Гламурні штучки і заучки».

 

Документальний фільм «Радянська історія» о 13:00, а також художній «Голод-33» о 15:00 ТЕТ випустить в ефір спеціально до Дня пам'яті.

 

В анонсах першого музичного М1 написано «День трауру». Проте, за словами генерального продюсера М1 Валентина Коваля, канал не припинить мовлення у день жалоби. «На каналі буде лише музика, деякі рекламні блоки та анонси зніматимуться», - повідомив пан Коваль. Музичний канал МТV теж випускатиме в ефір спеціально відібрані кліпи.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY