Екс-адвокат Пукача вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Генпрокуратури та посадових осіб

25 Жовтня 2010
12802
25 Жовтня 2010
13:33

Екс-адвокат Пукача вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Генпрокуратури та посадових осіб

12802
Екс-адвокат Пукача вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Генпрокуратури та посадових осіб

Екс-адвокат Пукача Олег Мусієнко вважає, що його відсторонили від справи незаконно та вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого в ОВС Генпрокуратури та «інших посадових осіб». Про це йдеться в заяві, переданій Генпрокурору Олександру Медведьку, пише «Українська правда».

 

Екс-адвокат Пукача просить усунути перешкоди в здійсненні законної діяльності захисника по кримінальній справі. Він наполягає, що «в діях слідчого в ОВС Генпрокуратури Владислава Грищенка та інших посадових осіб, вбачаються ознаки злочинів - недопущення і ненадання своєчасно захисника, вчинене слідчим за попередньою змовою групою осіб з іншими посадовими особами Генпрокуратури».

 

Олег Мусієнко вбачає в діях слідчого ознаки злочину, а саме «вчинення в будь-якій формі перешкод до здійснення правомірної діяльності захисника, вчинені службовою особою з використанням свого службового становища».

 

У своїй заяві адвокат нагадав, що кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

 

Мусієнко зазначив, що при побаченні з Пукачем 13 жовтня в місці, де він утримується під вартою, останній йому розповів, що слідчий без пояснення причин вимагає від нього змінити захисника, відмовившись від участі Мусієнка у справі, заявляючи, що він надасть обвинуваченому іншого захисника, який є «справжнім бійцем». «При цьому пояснень Пукачу, чим слідство не влаштовує адвокат Мусієнко слідчий Грищенко не надавав», - зазначається в заяві.

 

За словами Мусієнка, 19 жовтня 2010 року близько 17:00 слідчий Грищенко мобільним телефоном повідомив про те, що Пукач відмовився від його послуг і йому призначено іншого захисника.

 

Також адвокат зазначив, що 12 жовтня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін спілкувався без участі захисника з Пукачем і намагався переконати його в непричетності до замовлення злочину Кучми і Литвина, незважаючи на свою участь в допиті Пукача, на якому останній дав свідчення про причетність цих осіб до інкримінованого йому злочину.

 

Він також наголосив, що з пояснень помічника Рената Кузьміна, йому стало відомо, що орган досудового слідства має намір виділити в окреме провадження матеріали щодо Кучми і Литвина. Мусієнко вважає, що це є порушенням закону. Як повідомив адвокат, він не був ознайомлений вчасно про скасування рішення про закінчення досудового слідства і постанов про відмову в порушенні справи щодо Кучми і Литвина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду