Адвокат Пукача теж планує оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи щодо Кучми та Литвина

8 Жовтня 2010
8094
8 Жовтня 2010
18:21

Адвокат Пукача теж планує оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи щодо Кучми та Литвина

8094
Адвокат Пукача теж планує оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи щодо Кучми та Литвина

Адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко також планує оскаржити в суді постанови Генеральної прокуратури щодо відмови в порушенні кримінальних справ проти високопосадовців. Про це він розповів у коментарі ТК.

 

Як повідомив пан Мусієнко, на думку захисту та обвинуваченого, слідство проведене неповно і необ'єктивно. Оскільки, виносячи обвинувачення, слідство, за його словами, не встановило справжніх замовників злочину і винесло постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо екс-президента Леоніда Кучми і на той час голови його адміністрації Володимира Литвина.

 

«Крім того, слідство відмовило у проведенні очних чи неочних ставок між Пукачем та раніше засудженими фігурантами справи, хоча Олексій Пукач стверджує, що будь-якої попередньої змови на вбивство Гонгадзе між ними не було. В ідеальному випадку може йти мова про так званий, ексцес виконавця», - зазначив адвокат.

 

Окрім цього, він наголошує на тому, що не було додаткових допитів «колишніх генпрокурорів України: Потебенька, який перешкоджав розслідуванню справи, та Піскуна, який був звільнений після першого арешту Пукача. А також тележурналіста Савіка Шустера на програмі якого Леонід Черновецький сказав на Піскуна, що пишається цією людиною, яка пішла проти системи і розкрила злочин, а Піскун звернувся до Савіка Шустера і сказав: "Проведіть аналогічну програму зі мною, і я вам скажу, хто і як тисне"».

 

Також пан Мусієнко переконаний, що у справі достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності вищих посадових осіб. Саме тому він підтримує позицію представника Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, яка нещодавно оскаржила постанови Генпрокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та Володимира Литвина за відсутністю в їхніх діях складу злочину.

 

«Я ще не закінчив ознайомлення з матеріалами справи з моїм підзахисним. Після ознайомлення, а може ще й до цього я буду оскаржувати постанову слідчого щодо відмови у порушенні кримінальної справи щодо вищих посадових осіб. В постанові слідчого, не вказані як замовники високопосадовці, а зазначено, що з корисливих мотивів, щоб не псувати стосунків з Кравченком та з метою отримання нових звань тощо, Пукач пішов на цей злочин. Але це все припущення. А відповідно до пунктів 18 та 19 постанови пленуму Верховного Суду України № 9 від 1 листопада 1996 року "Про застосування Конституції України при здійснені правосуддя" обвинувачення не може ґрунтуватись на припущеннях», - додав Олег Мусієнко.

 

Також він наголосив на тому, що пом'якшуючими обставинами для його підзахисного мають бути щире каяття, співпраця з органами досудового слідства та скоєння злочину під примусом.

 

«Я вважаю, що вищі посадові особи держави на той час, крім покійного Кравченка, мають розділити кримінальну відповідальність з виконавцем, оскільки жодного мотиву для вбивства Гонгадзе ані у Кравченка, ані у Пукача не було», - підкреслив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду