На колишнього адвоката Пукача можуть завести справу

23 Жовтня 2010
8528
23 Жовтня 2010
16:22

На колишнього адвоката Пукача можуть завести справу

8528
На колишнього адвоката Пукача можуть завести справу

У Генпрокуратурі розглядають можливість притягнення колишнього адвоката Олексія Пукача Олега Мусієнка до відповідальності за розголошення матеріалів слідства.

 

Про це пише «Українська правда» з посиланням на публікацію в «Сегодня».

 

Офіційно в ГПУ відмовилися коментувати останні заяви Мусієнка, заявивши, що спілкуються з адвокатами в суді, а не через ЗМІ.

 

Неофіційно ж дали зрозуміти, що розглядають можливість притягнення Мусієнка до відповідальності за розголошення матеріалів слідства «і дуже скептично оцінюють звинувачення адвоката на адресу Рената Кузьміна - про те, що той хоче вивести з-під звинувачення Кучму і Литвина».

 

У свою чергу сам Мусієнко у коментарі «Українській правді» сказав, що вважає звинувачення Генпрокуратури безпідставними.

 

«Я таємницю слідства не розголошував. Це зробив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, коли публічно заявив, що скасував постанову про відмову притягти до кримінальної відповідальності Кучму і Литвина», - сказав він.

 

За словами Мусієнка, оприлюднені ним дані також раніше озвучували представники потерпілих у справі Гонгадзе і майор Мельниченко.

 

«Якщо і було якесь порушення, то в частині права Пукача самостійно обирати собі адвоката», - сказав відсторонений від справи захисник екс-начальника міліцейської «наружки».

 

Як відомо, Мусієнко заявляв, що Пукача примусили відмовитися від його послуг через те, що він наполягав на неможливості виділення зі справи Гонгадзе матеріалів щодо Кучми і Литвина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду