Екс-адвокат Олексія Пукача: «Пукач говорить до певного моменту, і слідство діє в його інтересах»

7 Грудня 2010
24411
7 Грудня 2010
11:00

Екс-адвокат Олексія Пукача: «Пукач говорить до певного моменту, і слідство діє в його інтересах»

24411
Екс-адвокат Олексія Пукача: «Пукач говорить до певного моменту,  і слідство діє в його інтересах»

Колишній адвокат Олексія Пукача Сергій Осика вважає, що між Олексієм Пукачем та представниками слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе існує домовленість, повідомляє «Українська правда».

 

«Я думаю, що є певні домовленості між Пукачем і слідством. Пукач говорить до певного моменту і слідство діє в його інтересах. Там уже все обумовлено до суду. Пукач, фактично, уклав контракт зі слідством і каже все те, що цікаве слідству», - сказав він в ефірі Радіо "Свобода".

 

У свою чергу, Віктор Чевгуз - колишній захисник одного з виконавців убивства Гонгадзе Миколи Протасова - заявив, що «Генпрокуратура розписалася в тому, що вона не встановила всі обставини злочину або не захотіла цього зробити».

 

Ще один екс-адвокат Пукача, Олег Мусієнко, також вважає, що пункт обвинувачення був змінений, аби приховати відсутність результатів зі встановлення замовників убивства Гонгадзе: «Генпрокуратура розуміє, що направити до суду справу з обвинувачення особи у скоєнні навмисного вбивства на замовлення неможливо без вказування замовників. Тому ГПУ навмисне пішла на вилучення цього пункту з обвинувачення».

 

Удова Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе заявила, що поки не бачила постанову Генпрокуратури про завершення слідства у справі Пукача. Її представник Валентина Теличенко розповіла, що 4 грудня вона отримала лист ГПУ про те, що потерпілі можуть приступити до ознайомлення з матеріалами справи з 3 грудня. «Це або чергова маніпуляція, або непрофесійні дії», - вважає пані Гонгадзе.

 

Нагадаємо, 6 грудня слідство у справі Олексія Пукача було завершено. Раніше він обвинувачувався у навмисному вбивстві, скоєному на замовлення за попередньою змовою групи осіб, тепер до цього додано, що це зроблено «у зв'язку з виконанням потерпілим (Гонгадзе) громадських і журналістських обов'язків».

 

Від формулювання «замовлене вбивство» слідство відмовилося, але в ГПУ зазначають, що «у ході слідства також отримані свідчення обвинувачуваного й іншого свідків, що до здійснення злочинів у відношенні Гонгадзе й Подольського можуть мати відношення певні посадові особи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24411
Читайте також
26.10.2010 12:51
Олександр Горобець, «Українська правда»
15 932
13.10.2010 11:37
Мустафа Найєм, «Українська правда»
20 615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду