Миколу Гриценка звільнено за порушення трудової дисципліни. Він оскаржить це рішення в суді

12 Березня 2008
15505
12 Березня 2008
17:52

Миколу Гриценка звільнено за порушення трудової дисципліни. Він оскаржить це рішення в суді

15505
Миколу Гриценка звільнено за порушення трудової дисципліни. Він оскаржить це рішення в суді
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 12 березня ухвалила рішення звільнити Миколу Семеновича Гриценка з посади начальника відділу зв’язків із ЗМІ та громадськістю з формулюванням «за порушення трудової дисципліни без поважних причин».
 
Цьому рішенню передувала заява про відставку у зв’язку з незгодою з політикою Нацради, яку члени Нацради не задовольнили на минулому засіданні, 5 березня. У свою чергу заява про відставку стала наслідком попереднього конфлікту та публічної полеміки між паном Гриценком та членами регуляторного органу. Зокрема у своєму відкритому листі до РНБОУ, який дав початок дискусії, пан Гриценко висловлював незгоду з політикою Нацради України з питань телебачення і радіомовлення, називаючи меморандуми між мовниками та Нацрадою щодо виконання законодавства України в частині мови таким, що руйнують телерадіопростір країни. 
 
Перед голосуванням Микола Гриценко поінформував членів Нацради щодо того, що щойно написав заяву з формулюванням «звільнити за власним бажанням», проте голова Нацради Віталій Шевченко схарактеризував його вчинок як «не гідний чоловіка» і закликав екс-керівника прес-служби Нацради «відповідати за свої вчинки».
 
Тим часом Микола Гриценко заявив «ТК» про свій намір оскаржити нинішнє рішення Нацради в суді: «Я вважаю його піком незаконних дій, вчинених щодо мене після мого відкритого звернення до РНБОУ. Також я подав позов щодо двох сфабрикованих доган – зважте, що це єдині дві догани за 13 років моєї роботи в Нацраді. До цього часу я не отримав навіть офіційних висновків службової комісії з конкретними аргументами щодо моїх атестацій, які фігурували в коментарях як підстава звинувачувати мене в непрофесіоналізмі. Мені дуже прикро, що принципова дискусія, яку я порушив у своїх відкритих листах, була перетворена на обговорення мого професіоналізму, а тому я подав до суду ще й звернення про захист моєї честі та гідності».  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15505
Теги:
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
микола гриценко
5889 дн. тому
Та не старайтесь ви так 1@1! Заспокойтесь. Нікого я не прошу, нікого не замовляю. І Вас не звинувачую в тому, що хтось за Вами стоїть. Я люблю людей. Люблю свою справу телерадіомовну, якій присвятив життя, і в якій працюю із 1986 року, починаючи редактором Сумського телерадіомовлення. Мій біль - за Україну, за її майбутнє. А, оскільки телебачення має суттєвий вплив на формування нації, її переконань, моральних цінностей, тому я й виступив на захист нашого телерадіомовного простору, який колись, я переконаний, буде по-справжньому народним, моральним, національним. Ось і все. Нині - Великий піст. Я прощаю всіх своїх кривдників, прощаю і Вас, пане 1@1.
1@1.com+1 sovkom
5889 дн. тому
Невже не ясно, що всю цю мутню пише на форумах сам гриценко? {CENSORED} рідкісне. Виявляється, він давним давно знайшов собі іншу роботу і до останнього моменту, коли нацрада вже голосувала за звільнення, носив за пазухою заяву "за власним бажання". Такий нацсовкізм шкодливого кота. Організував купу листів на захист і людей підвів, які тепер чухають потилиці
1@1.com
5889 дн. тому
C каких это пор они сидели под Януковичем?? Это смешно, это оранж комнады товарищи...
Анти-Прутнік
5889 дн. тому
Що сказати і Шевченко й ти паче Курус та К давно в услужении Хресника Януковича Прутніка. Тому бабло партіі регіонів перемогло типа принциповість і патріотизм нібито "Національної" Ради
Пєтя-Стьопа
5889 дн. тому
Виявляється ще є люди примітивного штибу, що {CENSORED} від совкізму гриценків. А Генсеку товаришу Петриченку варто було б поговорити з колєгами по профспілках із самої нацради, які вчора погнали Гриценка втришия.
Степан
5889 дн. тому
Соромно читати про таке. Як можна нашкребти звинувачення за такий короткий строк на людину, яка виступила відкрито проти політики керівництва Нацради, а 13 років бездоганної роботи це що - не аргумент професіоналізму?! Все з часом повертається на своє місце, бо життя рухається по колу, пани шевченки!
Петро Петриченко
5890 дн. тому
Це ганьба Нацраді! Національна конфедерація профспілок україни готова надати необхідну юридичну допомогу пану Миколі та стати на його захист. При необхідності, можна звернутися до НКПУ: м.Київ, вул. Анрі Барбюса, 13 оф.405, тел./факс: 5010286. Генеральний секретар НКПУ П.Петриченко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду