5 канал. Цензура-soft

23 Вересня 2010
37796
23 Вересня 2010
11:03

5 канал. Цензура-soft

37796
5 канал. Цензура-soft

Цей сюжет про дороги для Януковича та Азарова, побудовані коштом державного бюджету, так і не вийшов на «5 каналі».

 

Мені довелося стати випадковим свідком зйомки цієї історії, тому що їздив разом зі знімальною групою «5 каналу» до Конча-Заспи, аби переконатися, де саме закінчується нова дорога - біля будинку Клюєва чи ні.



Повністю змонтований, цей сюжет чимсь не задовольнив керівництво та був відправлений на «смітник».




.com/v/POf3lIwbKU8?fs=1&hl=ru_RU&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999"

 

Зрештою журналістка Ольга Кошеленко, яка готувала сюжет в останні дні своєї роботи на «5 каналі», звільнилася. На пропозицію інших журналістів доробити сюжет, якщо керівників каналу щось не влаштовує, вони отримали відмову.


Це - не перший небезпечний сигнал з «5 каналу», який позиціонує себе як останній форпост демократії на українському телебаченні.



Наприкінці минулого тижня намагалися «зачистити» згадку про Литвина у великому сюжеті про справу Гонгадзе.  Литвин завдяки старій дружбі з Порошенком взагалі на особливому рахунку на «5 каналі». Дійшло до того, що представники спікера можуть потелефонувати журналістам і висловити претензії, чому був поставлений синхрон, де Литвин виглядав якось непереконливо.



Хочеться помилятися, але справжня причина цієї історії з «дорогами Клюєва» - небажання Петра Порошенка або менеджерів каналу зайвий раз псувати йому стосунки з владою. Задача колись всесильного секретаря Радбезу - втримати владу хоча би у Вінницькій області.

 

Сергій Лещенко, «Українська правда»

Фото - «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду