5 канал відкидає звинувачення в цензурі: фактом прояву цензури є вихід або невихід сюжету

24 Вересня 2010
17740
24 Вересня 2010
13:00

5 канал відкидає звинувачення в цензурі: фактом прояву цензури є вихід або невихід сюжету

17740
5 канал відкидає звинувачення в цензурі: фактом прояву цензури є вихід або невихід сюжету

5 канал розповсюдив офіційний реліз у відповідь на репліки Сергія Лещенка та Мустафи Найема на «Українській правді» про факти цензури на каналі.

 

«Робота інформаційної служби «5 каналу» зазвичай знаходиться під пильною увагою колег та небайдужого суспільства і ми вдячні за ці прояви спостережливості. Але хочеться зазначити, що в цій справі потрібно оперувати в першу чергу фактами. А фактом прояву цензури може бути вихід, або не вихід сюжету, теми чи програми в ефір. Отже за таким критерієм дискусія щодо підсумкового сюжету «Справа Гонгадзе: 10 років...» апріорі втрачає будь-який сенс», - ідеться в офіційній заяві каналу.

 

Також в документі наголошується, що інформаційна редакція 5-го каналу працює виключно за засадами редакційної політики, «які розроблені та впроваджуються з метою належної підготовки авторів і редакторів програм до взяття на себе певних викликів, не виходячи при цьому за межі тих норм, на які спирається репутація 5 Каналу як виробника збалансованих та неупереджених новин» («Засади редакційної політики «5 каналу»).

 

Саме тому, зазначає прес-служба, кожен сюжет, випуск новин, аналітична програма або ток-шоу підлягає дискутуванню та приймається на спільній нараді відповідних відділів.

 

«Мені здається, немає значення для глядача 5 каналу - були якісь розмови чи ні. Сюжет вийшов в ефірі програми, яку я готував, як випусковий редактор», - цитує прес-служба випускового редактора Петра Стебницького.

 

Повністю із заявою каналу можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, що у своєму блозі «5 канал. Цензура-hard» Мустафа Найем розповів про конфлікт між головним редактором каналу Володимиром Мжельським та журналістом Ольгою Сніцарчук при підготовці сюжету про справу Гонгадзе для програми «Час: Підсумки» від 19 вересня. Редактор вимагав переробити сюжет, прибравши з нього згадки про причетність Литвина до справи  Гонгадзе. Після того, як журналістка відмовилася виконувати вимогу редактора і її підтримали випусковий редактор Петро Стебницький та ведуча програми Тетяна Даниленко, сюжет вийшов в ефір у нередагованому вигляді.

 

Сергій Лещенко у тексті «5 канал. Цензура-soft» розповів про цензурні проблеми із підготовкою сюжету Ольги Кошеленко про про дороги для Януковича та Азарова, побудовані коштом державного бюджету, який так і не вийшов на 5-му каналі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17740
Читайте також
23.09.2010 11:04
Мустафа Найєм, «Українська правда»
35 608
23.09.2010 11:03
Сергій Лещенко, «Українська правда»
37 797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду