detector.media
23.09.2010 11:03
5 канал. Цензура-soft
5 канал. Цензура-soft

Цей сюжет про дороги для Януковича та Азарова, побудовані коштом державного бюджету, так і не вийшов на «5 каналі».

 

Мені довелося стати випадковим свідком зйомки цієї історії, тому що їздив разом зі знімальною групою «5 каналу» до Конча-Заспи, аби переконатися, де саме закінчується нова дорога - біля будинку Клюєва чи ні.



Повністю змонтований, цей сюжет чимсь не задовольнив керівництво та був відправлений на «смітник».




.com/v/POf3lIwbKU8?fs=1&hl=ru_RU&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999"

 

Зрештою журналістка Ольга Кошеленко, яка готувала сюжет в останні дні своєї роботи на «5 каналі», звільнилася. На пропозицію інших журналістів доробити сюжет, якщо керівників каналу щось не влаштовує, вони отримали відмову.


Це - не перший небезпечний сигнал з «5 каналу», який позиціонує себе як останній форпост демократії на українському телебаченні.



Наприкінці минулого тижня намагалися «зачистити» згадку про Литвина у великому сюжеті про справу Гонгадзе.  Литвин завдяки старій дружбі з Порошенком взагалі на особливому рахунку на «5 каналі». Дійшло до того, що представники спікера можуть потелефонувати журналістам і висловити претензії, чому був поставлений синхрон, де Литвин виглядав якось непереконливо.



Хочеться помилятися, але справжня причина цієї історії з «дорогами Клюєва» - небажання Петра Порошенка або менеджерів каналу зайвий раз псувати йому стосунки з владою. Задача колись всесильного секретаря Радбезу - втримати владу хоча би у Вінницькій області.

 

Сергій Лещенко, «Українська правда»

Фото - «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY