Нацрада знизила частку української мови телеканалу News One та радіо «Європа плюс Україна»

13 Вересня 2010
19388
13 Вересня 2010
19:33

Нацрада знизила частку української мови телеканалу News One та радіо «Європа плюс Україна»

19388
Нацрада знизила частку української мови телеканалу News One та радіо «Європа плюс Україна»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 вересня дозволила телеканалу News One та радіо «Європа плюс Україна» знизити частку української мови в ефірі. Тепер в ліцензіях обох мовників значиться показник «українська мова не менше 75 %», тобто той самий показник, що його рекомендує закон «Про  телебачення і радіомовлення».

 

До цього, згідно з ліцензією, News One мав мовити 100-відсотково українською, а мова ведення програм радіостанції «Європа плюс Україна» мала бути українською на 90%.

 

Крім мовних змін, News One також зареєстрував зміну власників. Були: ТОВ «Група Укрмедіа» (100%); стали: «Реаліті ТіВі» (50%) та «Медіа інтернешнл груп» (50%). У редакційній раді каналу також відбулися зміни - тепер до неї входить не тільки Геннадій Кірнос, а і його новий співвласник  Вадим Рабинович.

 

Представник телеканалу пояснив, що в ефірі каналу є багато російських новин і їх переклад українською потребує певних технічних зусиль. 

 

Щодо радіо «Європа плюс Україна», то, як зазначила представник радіокомпанії, мотивацією для зменшення кількості програм українською стали листи слухачів, які хочуть чути більше російської мови в ефірі. Йдеться зокрема про частоти 100,5 у Феодосії; 100,6 у Нікополі, 101,4 у Керчі; 92,8 у Києві; 106,4 у Ялті; 102,0 в Івано-Франківську, 106,2 у Запоріжжі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19388
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лапінпоракойра
4974 дн. тому
Ага. Франківськ затребував більше москальської мови на Європі. Так само вірю, як і в самогубство 2-ма пострілами в голову.
Кацап
4975 дн. тому
Нормально! Классно. Слушать украинский язык у корявых диджеев нереально тяжко а так хоть будут русские мысли на русском озвучивать. 75% это не смертельно, даёшь 50 на 50.
Еластіка
4975 дн. тому
Дыхание новой власти
ПЗК
4975 дн. тому
блин. украинский язык и так уже вымирает. государство его еще и подталкивает
Asia
4975 дн. тому
Чорна сотня повертається на спинах у рабіновічів і кірносів.
df
4975 дн. тому
підараси блять
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду