detector.media
07.09.2010 18:50
Нацрада розгляне питання про конкурс на частоти та анулювання ліцензійних додатків ТВі

До порядку денного засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України на 8 вересня включено питання «Про рішення Національної ради №№ 120-211 від 27.01.2010.», тобто про розгляд результатів конкурсу на частоти. Окрім того, окремим пунктом порядку денного йде питання про анулювання додатків 1, 5, 6, 6/а, 7, 8 до ліцензії на мовлення каналу. Документ опубліковано на офіційному сайті Нацради.

 

На каналі ТВі переконані, що питання про анулювання додатків до ліцензії ТВі є незаконним, адже анулюванню підлягають не додатки, а ліцензія цілком. Такі наміри регуляторного органу на каналі вважають «перевищенням повноважень Нацради».

 

«Згідно зі статтею 2 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» Національна рада у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про телебачення і радіомовлення», власне Законом про Національну Раду України про телебачення та радіомовлення, та іншими законами України, які регулюють правовідносини у медійній сфері.Проте, жоден з вказаних законів не наділяє Національну раду повноваженнями анульовувати додатки до ліцензії на мовлення», - ідеться в коментарі прес-служби ТВі.

 

На каналі не сподіваються на розгляд свого питання в правовому полі.

 

«На жаль, ми не можемо розраховувати на те, що Національна рада на своєму засіданні нарешті прочитає свій профільний закон та замислиться над питанням своїх повноважень. Проте, ми б дуже хотіли сподіватися, що станеться неможливе, і Національна рада у відносинах з нашим телеканалом, рівно як і зі всіма іншими мовниками, не буде забувати про те, що вказаний орган не є філією телеканалу «Інтер», а доповідач з нашого питання - Оксана Головатенко, - вже давно не має юридичних підстав називати Валерія Івановича Хорошковського "шефом"», - ідеться у повідомленні каналу.

 

Нагадаємо, що 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі.

 

Як повідомляла ТК раніше, на засіданні суду 30 серпня  представники каналу ТВі подали нову апеляційну скаргу, зміни якої стосувалися мотивувальної частини, а також - додаток №6/а до своєї ліцензії, який раніше у них витребував суд.

 

Нагадаємо, на конкурс  Нацради, підсумки якого були підбиті 27 січня 2010 року, виставлялися 92 частоти з малопотужними передавачами (10 Вт). А вже згодом ТВі і 5 канал, які стали переможцями конкурсу, замовили в Українського державного центру радіочастот висновки про можливість збільшення цих потужностей і навіть технічний перенос цих передавачів.

 

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY