Юристи: суд завершиться не на користь 5 каналу та ТВі

26 Серпня 2010
40202
26 Серпня 2010
14:00

Юристи: суд завершиться не на користь 5 каналу та ТВі

40202
У четвер очікують рішення в судовій суперечці медіа-холдингу "Інтер" проти 5 каналу і ТВі. Юристи кажуть: складність процедури конкурсу за частоти дозволяє знайти аргументи на користь будь-якої сторони.
Юристи: суд завершиться не на користь 5 каналу та ТВі

Засідання у четвер Київського апеляційного адміністративного суду, скоріш за все, завершиться не на користь 5 каналу та ТВі, таку думку в інтерв'ю DW висловили незалежні правники. Непрозора процедура конкурсу, на якому розподілялися частоти на мовлення майже по всій Україні, додає правових аргументів групі «Інтер» у її суперечці з 5 каналом та ТВі. Водночас складність цієї процедури та суперечливість обставин, за яких відбувся конкурс на здобуття частот на загальнонаціональне мовлення, дозволяє знайти аргументи на користь будь-якої сторони. Так сказав юрист Інституту масової інформації Роман Головенко.

 

Крім того, він вважає, що перехід України на цифрове мовлення ставить перед телебізнесом питання доцільності відстоювання здобутих на одному з останніх конкурсів аналогових частот: «Чи буде можливість забезпечити ще й ці два телеканали загальнонаціональним покриттям у цифровому форматі, поряд із іншими каналами, які вже є загальнонаціональними і будуть переходити на цифрове мовлення? Чи буде цей процес проблемним, чи ні - це, мабуть, більше технічне, ніж юридичне питання».

 

Рейдерство - риса українського медіа-ринку

 

Тим часом, журналістський рух «Стоп  цензурі!» та ще ціла низка громадських рухів вважає позов групи «Інтер», власником якої вважається нинішній голова СБУ та член Вищої ради юстиції Валерій Хорошковський, наступом влади на свободу слова  і оголосила про намір пікетувати судове засідання. Про цілковиту підтримку руху «Стоп цензурі!» перед судом заявила Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу України.

 

«Як і в бізнесі, рейдерство стало невід'ємною ознакою вітчизняного інформаційного ринку», - так пояснили цей крок підприємницькі організації у своєму відкритому листі.

 

Олександр Савицький, «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40202
Читайте також
31.08.2010 14:06
Елена Геда, Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
44 092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду