Андрій Шевченко: Єдиний спосіб розв’язати конфлікт навколо ліцензій – повторний конкурс

16 Серпня 2010
21336
16 Серпня 2010
13:56

Андрій Шевченко: Єдиний спосіб розв’язати конфлікт навколо ліцензій – повторний конкурс

21336
Андрій Шевченко: Єдиний спосіб розв’язати конфлікт навколо ліцензій – повторний конкурс

Депутат Андрій Шевченко закликає Національну раду з питань телебачення та радіомовлення провести повторний конкурс на частоти для 5-го каналу та ТВі. Так він прокоментував сьогоднішнє судове засідання Київського апеляційного адмінсуду за апеляційними скаргами 5-го каналу і каналу ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів групи «Інтер») щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради на вільні частоти, яке перенесене на 26 серпня.

 

«Єдиним можливим розв‘язанням конфлікту навколо ліцензій 5-го каналу та ТВі є повторний конкурс на спірні частоти», - наголошує пан Шевченко. Депутат сумнівається, що суд стане на бік каналів: «Ситуацію звели до двох несумісних варіантів. Або суд допомагає владі розправитися з двома чесними телеканалами, або суд узаконює ліцензії, видані з явними порушеннями процедури. Жоден з цих двох варіантів не просуває країну вперед».

 

Саме тому, Андрій Шевченко закликає Нацраду знайти механізм для проведення повторного конкурсу на частоти: «А громадськість та журналістські організації мають зробити все, щоб цей конкурс став максимально відкритим - аж до публічного розгляду всіх документів і трансляцій із засідань Нацради. Парламентський комітет готовий допомагати такому публічному формату».

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, Київський апеляційний адміністративний суд переніс на 26 серпня розгляд справи за апеляційними скаргами 5-го каналу і каналу ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів групи «Інтер») щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради на вільні частоти.

 

Раніше Нацрада заявляла, що готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21336
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стец
5003 дн. тому
Не ну це блин ваще. Сначала папик за бабло заварил всю эту кашу, а теперь сын папашу отмазывает. Какой нах повторный конкурс, ты чё совсем с дуба рухнул?
Vasya
5003 дн. тому
ЭТОТ СОСТАВ ЖУЛИКОВ ИЗ НАЦСОВЕТА, СИДЯЩИХ НА ПАЙКЕ ВЕСЕЛОГО И УДИВИТЕЛЬНОГО НАРЕШАЕТ! ОХОРОХОХО! ТАКИ МОЛОДЕЦ! КАК ЗАДУМАЛ!
sdenisenko
5003 дн. тому
Не думаю, що це саме те, чого вимагає пан Княжицький...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду