detector.media
16.08.2010 13:56
Андрій Шевченко: Єдиний спосіб розв’язати конфлікт навколо ліцензій – повторний конкурс

Депутат Андрій Шевченко закликає Національну раду з питань телебачення та радіомовлення провести повторний конкурс на частоти для 5-го каналу та ТВі. Так він прокоментував сьогоднішнє судове засідання Київського апеляційного адмінсуду за апеляційними скаргами 5-го каналу і каналу ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів групи «Інтер») щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради на вільні частоти, яке перенесене на 26 серпня.

 

«Єдиним можливим розв‘язанням конфлікту навколо ліцензій 5-го каналу та ТВі є повторний конкурс на спірні частоти», - наголошує пан Шевченко. Депутат сумнівається, що суд стане на бік каналів: «Ситуацію звели до двох несумісних варіантів. Або суд допомагає владі розправитися з двома чесними телеканалами, або суд узаконює ліцензії, видані з явними порушеннями процедури. Жоден з цих двох варіантів не просуває країну вперед».

 

Саме тому, Андрій Шевченко закликає Нацраду знайти механізм для проведення повторного конкурсу на частоти: «А громадськість та журналістські організації мають зробити все, щоб цей конкурс став максимально відкритим - аж до публічного розгляду всіх документів і трансляцій із засідань Нацради. Парламентський комітет готовий допомагати такому публічному формату».

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, Київський апеляційний адміністративний суд переніс на 26 серпня розгляд справи за апеляційними скаргами 5-го каналу і каналу ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів групи «Інтер») щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради на вільні частоти.

 

Раніше Нацрада заявляла, що готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY