GfK: до кінця 2010 року інтернетом користуватимуться 60% городян

23 Липня 2010
18047
23 Липня 2010
13:50

GfK: до кінця 2010 року інтернетом користуватимуться 60% городян

18047
GfK: до кінця 2010 року інтернетом користуватимуться 60% городян

Інтернетом в Україні користуються 53% мешканців міст віком 14-65 років. Але ще 7% планують почати користуватися мережею до кінця поточного року.

 

Такі дані отримала компанія GfK Ukraine під час установчого дослідження інтернет-аудиторії в Україні, яке вона провела на замовлення Української асоціації інтернет-реклами у травні-червні цього року.

 

Оцінку приросту в 7% (що становить близько 1,7 млн осіб) дослідник рекомендує розглядати, як оптимістичний сценарій.

 

Найбільшого приросту у процентному вимірі – 10% - слід очікувати у містах з населенням 50-100 тис. мешканців. У невеличких містах (до 50 тис.) приріст становитиме 7%, але цікаво, що наразі відсоток користувачів там є вищим, ніж у містах 50-100 тис. (48% проти 44%).

 

Найбільший відсоток користувачів (60%) зараз мають міста-мільйонники, приріст тут буде в межах загального тренду – 7%.

 

Кількість потенційних користувачів визначалася на основі питання «Чи плануєте ви почати користуватися інтернетом протягом найближчих 6 місяців?»

 

 

Цікаво, що в розрізі місць/засобів доступу до інтернету осіб, які заходять у мережу через мобільний, найбільше у містах 50 тис.- (18%). Тоді як у мільйонниках їх лише 9%. Докладніше – тут. Проте динаміка користування інтернету з мобільного негативна по всіх категоріях міст. Так, ще в 2009 році у мільйонниках цей показник складав 12%, у 2008 – 16%. Докладніше – тут.

 

Медіаспоживання користувачів і некористувачів інтернету відрізняється таким чином:

 

 

Дослідження проводилося методом інтерв’ю вдома у респондента за стандартизованою анкетою. Вибірка – 2054 інтерв’ю. Генеральна сукупність – міське населення віком 14-65 років. 

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду