Держкомтелерадіо: Фінансування програми «Українська книга» незадовільне, змогли профінансувати 7 нових видань з 80

29 Грудня 2009
10671
29 Грудня 2009
16:33

Держкомтелерадіо: Фінансування програми «Українська книга» незадовільне, змогли профінансувати 7 нових видань з 80

10671
Держкомтелерадіо: Фінансування програми «Українська книга» незадовільне, змогли профінансувати 7 нових видань з 80

Стан фінансування програми «Українська книга» на 2009 рік визнано незадовільним і таким, що завдає нищівного удару по книговидавничій галузі України. Таке рішення ухвалене на розширеному засіданні колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення України, повідомляє департамент інформаційної політики комітету.

 

Члени колегії також ухвалили рішення звернутися до Кабінету Міністрів з пропозицією вжити невідкладних заходів щодо виділення Міністерством фінансів необхідних коштів та термінового фінансування програми Державним казначейством.

 

«Через колізії, пов'язані з погодженням Міністерством економіки процедури закупівлі в одного учасника, виконавець програми - Держкомтелерадіо - не мав можливості розпочати  її фінансування», - зазначив на засіданні колегії заступник голови Держкомтелерадіо Василь Шевченко.

 

За словами Василя Шевченка, на фінансування програми в держбюджеті було передбачено 20 млн грн. З початку року на її реалізацію комітет отримав 6 млн 332 тис. 800 грн. та першочергово дофінансував 44 видавничих проекти з минулих років, які не потребували проходження тендерних процедур. За програмою «Українська книга» 2009 року комітет зміг профінансувати випуск семи видань (з 80) на загальну суму 1,372 млн грн. Станом на сьогодні не профінансованими залишаються укладені 72 договори на суму понад 13 млн грн.

 

За умови поновлення фінансування з державного бюджету програми «Українська книга» комітет готовий до кінця поточного року реалізувати її в повному обсязі. Недофінансування програми призведе до невиконання державного замовлення у 2009 році та утворення значної кредиторської заборгованості на початок 2010 року, зазначалося на колегії.

 

Тим часом, з вересня 2009 року до 1 лютого 2010 року триває прийом пропозицій до проекту програми «Українська книга» на 2010 рік. Станом на кінець грудня від видавництв надійшли пропозиції на 300 видань на загальну вартість понад 60 млн грн.

 

Нагадаємо, проект програми «Українська книга» на 2009 рік було схвалено колегією Держкомтелерадіо наприкінці березня. У травні комітет затвердив програму. Після змін, які вносилися колегією, остаточно до неї увійшло 80 видавничих проектів, 44 видання було перенесено з програми 2008 року, 2 - з програми 2007 року, за якими комітет мав фінансові зобов'язання. Загалом проект 2009 року складається зі 126 назв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду