Press Emblem Campaign: від початку року у світі загинуло 59 журналістів

6 Липня 2010
8676
6 Липня 2010
11:06

Press Emblem Campaign: від початку року у світі загинуло 59 журналістів

8676
Press Emblem Campaign: від початку року у світі загинуло 59 журналістів

У першому півріччі 2010 року загинуло 59 журналістів з 25 країн світу, що на 10% більше, ніж у першому півріччі минулого року. Про це йдеться в офіційному повідомленні міжнародної організації Press Emblem Campaign (PEC).

 

Як відзначив генеральний секретар PEC Блез Лемпен, найбільша загроза життю журналістів лишається у країнах, що не позбулися внутрішніх проблем. 


Найнебезпечнішою країною для журналістів є Мексика, де протягом вказаного періоду загинуло дев`ять представників ЗМІ. У Гондурасі вбито вісім журналістів, у Пакистані - шість, в Нігерії і на Філіппінах - чотири.

 

Три журналісти зазнали смертельних поранень у Росії і три - у Колумбії. В Іраку, Непалі, Таїланді і Венесуелі було вбито по двоє журналістів.

 

Одного журналіста втратили такі країни, як Афганістан, Ангола, Бангладеш, Бразилія, Болгарія, Камерон, Кіпр, Колумбія, Ізраїль, Демократична Республіка Конго, Руанда, Туреччина, Сомалі та Йемен. 


За даними організації, двоє французьких журналістів перебувають у полоні у Східному Афганістані. 

Серед причин вбивства представники Press Emblem Campaign називають переслідування представників ЗМІ організованими злочинними групами у Мексиці, конфлікти між урядами і опозицією в Гондурасі і Таїландї, напружену політичну ситуацію в Пакистані і Нігерії, та політичні протистояння в Україні, на Кавказі та Непалі. 

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду