Вбито редактора мексиканської газети, свідок зник без вісті

15 Листопада 2006
16786
15 Листопада 2006
12:27

Вбито редактора мексиканської газети, свідок зник без вісті

16786
Вбито редактора мексиканської газети, свідок зник без вісті
Знайдено мертвим редактора щоденного часопису „El Despertar de la Costa”, що виходить у мексиканському місті Сіуатанехо.
Як стало відомо, Місаеля Тамайо Ернандеса знайшли минулої п’ятниці у мотелі у південному штаті Герреро. Комітет захисту журналістів, що базується у Нью-Йорку, розпочав власне розслідування, щоби встановити, чи ця смерть пов’язана з професійною діяльністю. Сестра головного редактора, Рут Тамайо Ернандес, дізналася від поліції, що розтин допоміг встановити, що журналіст помер від обширного інфаркту, проте сама вона побачила на тілі брата три сліди від уколів на руці.
Напередодні він мав розмову з деким Рейнальдо Ріосом де лос Сантосом, директором автобусної компанії і колишнім капітаном місцевої поліції. Про це розповіла друга сестра загиблого Ребекка, яка разом Рут також працює у газеті. Стало відомо, що вчора Ріос зник без вісті. Його родина та колеги сказали, що з від четверга про нього нічого не чутно.
Персонал мотелю „Venus Motel” зазначив, що Тамайо прибув до них того ж дню, о п’ятниці, близько пів другої ночі. Проте машина, на якій він приїхав поїхала за дві години до того, як його тіло знайшли у кімнаті.
Рідні та колеги сказали, що він завжди критикував у своїх матеріалах корупційну владу та злочинні дії. Рут Тамайо зазначила, що її брату погрожували у телефонній розмові два місяці тому, але він не сприйняв ті погрози серйозно.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду