detector.media
06.07.2010 11:06
Press Emblem Campaign: від початку року у світі загинуло 59 журналістів

У першому півріччі 2010 року загинуло 59 журналістів з 25 країн світу, що на 10% більше, ніж у першому півріччі минулого року. Про це йдеться в офіційному повідомленні міжнародної організації Press Emblem Campaign (PEC).

 

Як відзначив генеральний секретар PEC Блез Лемпен, найбільша загроза життю журналістів лишається у країнах, що не позбулися внутрішніх проблем. 


Найнебезпечнішою країною для журналістів є Мексика, де протягом вказаного періоду загинуло дев`ять представників ЗМІ. У Гондурасі вбито вісім журналістів, у Пакистані - шість, в Нігерії і на Філіппінах - чотири.

 

Три журналісти зазнали смертельних поранень у Росії і три - у Колумбії. В Іраку, Непалі, Таїланді і Венесуелі було вбито по двоє журналістів.

 

Одного журналіста втратили такі країни, як Афганістан, Ангола, Бангладеш, Бразилія, Болгарія, Камерон, Кіпр, Колумбія, Ізраїль, Демократична Республіка Конго, Руанда, Туреччина, Сомалі та Йемен. 


За даними організації, двоє французьких журналістів перебувають у полоні у Східному Афганістані. 

Серед причин вбивства представники Press Emblem Campaign називають переслідування представників ЗМІ організованими злочинними групами у Мексиці, конфлікти між урядами і опозицією в Гондурасі і Таїландї, напружену політичну ситуацію в Пакистані і Нігерії, та політичні протистояння в Україні, на Кавказі та Непалі. 

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY