Сина вбитого журналіста Гранта Дінка засуджено за приниження турецької нації. Помста Америці?

15 Жовтня 2007
29592
15 Жовтня 2007
14:18

Сина вбитого журналіста Гранта Дінка засуджено за приниження турецької нації. Помста Америці?

29592
Сина вбитого журналіста Гранта Дінка засуджено за приниження турецької нації. Помста Америці?
Турецький суд засудив до одного року позбавлення волі умовно сина убитого в січні армяно-турецького журналіста Гранту Дінка. Як пише в п'ятницю газета The Guardian, Арама Дінка, співробітника газети Agos, яку очолював його батько, визнали винним за приниження турецької нації. Аналогічний вирок ухвалений відносно колеги Динка-молодшого Серкиса Серопяна.
 
Справа, по якій засудили журналістів, була заведена ще за життя Гранта Дінка, головного редактора Agos. Ця вірменська газета, що виходить в Туреччині, опублікувала інтерв'ю Динка-старшого, в якому той говорить про геноцид вірмен в роки Першої світової війни. Турецьке правосуддя порахувало твердження, що містилися в інтерв'ю, образливими для Туреччини. Справа відносно самого Гранта Дінка була припинена після його загибелі в січні 2007 року, проте відносно двох інших співробітників Agos судові провадження продовжувалися.
 
The Guardian відзначає, що вирок відносно вірменських журналістів був ухвалений наступного дня після того, як Комітет у міжнародних справах Палати представників Конгресу США схвалив резолюцію, відповідно до якої визнав факт геноциду вірмен турками.   Грант Дінк був убитий 19 січня в Стамбулі. У липні почався суд над передбачуваним вбивцею,17-летним турком Огюн Самастом, і його спільниками. За версією слідства, Самаст був пов’язаний з радикальними націоналістичними організаціями.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ІМІ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29592
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду