«Стоп цензурі!» пропонує Януковичу залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді (заява)

24 Червня 2010
11179

«Стоп цензурі!» пропонує Януковичу залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді (заява)

11179
«Стоп цензурі!» пропонує Януковичу залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді (заява)

Громадський Рух «Стоп цензурі!» заявляє підтримку задекларованим намірам президента України щодо створення системи суспільного мовлення. Заява є відгуком журналістського громадського руху на заяву Віктора Януковича ініціювати  найближчим часом розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради.

 

«Зважаючи на те, що Президент ініціював розгляд цього питання на засіданні Громадської гуманітарної ради, просимо залучити до участі в цьому засіданні і представників Руху «Стоп цензурі!», оскільки в складі Ради немає представників журналістської спільноти», - ідеться в тексті.

 

Рух нагадує, що вже розроблено законопроект, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за кращими світовими зразками.

 

«Ми готові передати цей проект Президентові та уряду з тим, аби надалі спільно працювати над його доопрацюванням та ухваленням», - ідеться в документі.

 

Також «Стоп цензурі!» нагадує, що з огляду на важливість проекту СМ, робота над концепцією та відповідними законодавчими актами має відбуватися максимально прозоро, із залученням журналістів та громадських організацій та рухів.

 

Публікуємо текст заяви повністю:

 

Заява руху «Стоп цензурі!» щодо суспільного мовлення

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» заявляє підтримку задекларованим намірам Президента України щодо створення системи суспільного мовлення в країні як - цитуємо - «першого масштабного проекту для незворотності курсу на утвердження свободи слова».

 

В рамках руху вже розроблено законопроект, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за провідними світовими зразками. Ми готові передати цей проект Президентові та уряду з тим, щоб надалі спільно працювати над його доопрацюванням та ухваленням.

 

Ми вважаємо, що суспільне мовлення є надзвичайно важливим завданням для України. Воно має ґрунтуватися на зрозумілих та прозорих принципах формування незалежної Наглядової ради за участі представників громадськості, а також мати прозорі принципи фінансування.

 

Відтак і процес роботи над концепцією та відповідними законодавчими актами має відбуватися максимально прозоро, із залученням журналістів та громадських організацій та рухів.

 

Зважаючи на те, що Президент ініціював розгляд цього питання на засіданні Громадської гуманітарної ради, просимо залучити до участі в цьому засіданні й представників руху «Стоп цензурі!», оскільки в складі ради немає представників журналістської спільноти.

 

Ми переконані, що влада, як і українське суспільство, зацікавлена у створенні сучасного та незалежного суспільного мовника, а отже, максимально зацікавлена у спільній з журналістами та громадськістю роботі задля цієї мети.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

‘Stop Censorship!' Statement on Public Broadcasting

 

‘Stop Censorship!' public movement states that it should support intentions to create national public broadcasting system declared by President of Ukraine as (quote) the first large scale project aimed at non-reversible progress towards freedom of speech (end quote).

 

Within the movement, a draft law has been elaborated providing for the creation of public broadcasting system in Ukraine after the world's leading examples. We are ready to hand this draft law over to President and the government in order to jointly work on its elaboration and passing.
 

 

We consider public broadcasting to be a highly important objective for the nation. It must be based on comprehensible and transparent principles of formation of Supervisory Council comprised of representatives of the public and also it must have transparent funding principles.

 

Thus, elaboration of the concept and relevant legislative acts must be performed in the most transparent manner with journalists and public organizations and movements involved in it.

 

Considering the fact that President initiated investigation of the issue at a session of Public Humanitarian Council we appeal to include representatives of ‘Stop Censorship!' movement into it as there are no representatives of journalists' community in the Council.

 

We are certain that the authorities as well as Ukrainian society as a whole is concerned with creation of a modern and independent broadcaster and, therefore, will take part in the activities aimed at this goal together with journalists.

 

‘Stop Censorship!' Public Movement

 

Translated by Gennady Shpak

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11179
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5052 дн. тому
По идее - должны взять, хотя профиль СЦ далёк от темы..
перший
5053 дн. тому
йоооб. а кто это написал заяву? я подписался под стоп цензурой, а об этой заяве впервые слышу. это фигная какая-то
Космополит
5054 дн. тому
А за что же вы,с...ки, Червакову клевали?
коля
5054 дн. тому
а что это за зверь громадськый рух стоп цензуре? это лигачёва сама написала? или рыбачук на американские деньги?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду