З’їзд НМПУ оголосив попередження Юрію Шеляженку за дискредитацію Комісії з журналістської етики

27 Червня 2010
16438
27 Червня 2010
19:38

З’їзд НМПУ оголосив попередження Юрію Шеляженку за дискредитацію Комісії з журналістської етики

16438
З’їзд НМПУ оголосив попередження Юрію Шеляженку за дискредитацію Комісії з журналістської етики

З'їзд Незалежної медіа профспілки України, який проходив 27 червня у Києві,  оголосив попередження члену й екс-голові ревізійної комісії НМПУ, редактору газети «Правдошукач» Юрію Шеляженку за дискримінацію Комісії з журналістської етики.

 

Делегати з'їзду вважають неприпустимим дискредитація членами НМПУ Комісії з журналістської етики та Незалежної медіа профспілки.

 

За словами голови НМПУ Романа Скрипіна, всі, хто вступає до профспілкової організації, зобов'язуються дотримуватися Етичного кодексу українського журналіста. На його думку, Юрій Шеляженко своїми публічними виступами на адресу голови і членів Комісії з журналістської етики,  дискредитує не тільки цю Комісію, а й НМПУ.

 

Юрій Шеляженко просив не ставити це питання на голосування і додав, що й надалі критикуватиме «самозванську Комісію з журналістської етики». Він вважає всі висновки Комісії звичайними оціночними судженнями.

 

Під час обговорення цього питання надійшло дві пропозиції: виключити Юрія Шеляженка з лав НМПУ (Микола Фельдман) та оголосити попередження (Роман Скрипін). Абсолютна більшість (двоє делегатів утрималися) підтримала другу пропозицію.

 

Нагадаємо, що Комісія з журналістської етики пропонувала Юрію Шеляженку публічно вибачитися перед Едуардом Багіровим. Юрій Шеляженко вважає це рішення несправедливим.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16438
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
автор
5049 дн. тому
А кто сказал, что в Украине есть такая комиссия. Комиссии никакой нет. Есть общественная организация под названием "Комиссия по журналистской этике",а это разные вещи.Ее решения не имеют юридичической силы. А,подав в суд, можно без проблем взыскать ущерб.Потому что своими умозаключениями такие организации не имеют права влиять на деловую репутацию кого бы то ни было.
aнна
5056 дн. тому
Багиров-ха-ха.Нарцисс-правозащитник,бывший зэк.Ну лег под регионалов,ну взяли его в совет.А известно ли кому какие суммы он дерет за свою"защиту"с граждан.корчит из себя правозашитника а не разбирается в этом.он же не адвокат и даже не юрист.разносит деньги по кабинетам ментов,и себя не обижает.его за мошенничество посадить давно пора.Багиров в суд не пошел,а обратился в контору,которая НИЧТО.В суде Эдику делать нечего=он просто ноль.счеты с шелей свел за бутылку водки.
umi
5060 дн. тому
боже мой))))))))))бедный Шеляженко)))))а Съезд этот - это такая же контора как и Комиссия по журэтике??? а Съезд не хотел бы на голосовние поставить вопрос о том,что не плохо было бы чтоб великая комиссия работала ПО РЕГЛАМЕНТУ,который удосуживалась предьявить,а еще лучше вывесить наряду с КОдексом этим их,а так же полномочия!!!!комиссия не охренела часом?кем они себя возомнили? я в шоке куда правоохранительыне органы смотрят,портят нервы(и только их,потмоу как их гнилые решения всем до ж%пы),сколько это будет продолжатся?????а????
Янина Соколовская
5064 дн. тому
Мляя! Скока будут рулить в нашей журналистики два CENSORED: один чистый CENSORED, а второй самовлюбленный нарцисс
zombi
5064 дн. тому
хо-хо-хо//, Ви подивіться попередню статтю "Романа Скрипіна переобрано головою НМПУ ". А якщо і далі буде "странно"- то я нічим допогти Вам не можу...
Uscn
5065 дн. тому
За всієї незвичної зовнішності Шеляженка - з головою у нього все в порядку. Просто в НМПУ у смаих з головою негаразд, щоб це оцінити.
хо-хо-хо
5065 дн. тому
zombi // 27.06.2010 20:08:07 Микола Фельдман- А хто він взагалі такий? Він журналст? Не чули просто нього навіть у Кременчузі Странно, а в новости не упоминается, что Фельдман из Кременчуга))Наверное, все-таки вы что-то знаете про него)))
medved
5065 дн. тому
Під час обговорення цього питання надійшло три пропозиції: виключити Юрія Шеляженка з лав НМПУ, оголосити Шеляженкові попередження та вимити Шеляженка. Абсолютна більшість (двоє делегатів утрималися) постановила, що третя пропозиція є надто жорстокою, і пристала на другу пропозицію.
ravwandzhamwut
5065 дн. тому
Немитоголовий зарoсший пуголовок, по якому плаче Фрунзе, 103! Юрко, побійся Бога!
Olesia Shkrebtij
5066 дн. тому
Що це за комісія така, яка взяла на себе функцію цензурника для журналістів, суду без права на репліку? Зведіть у публічній дискусії Багірова й Шеляженка, і нехай вирішить більшість, чи є Юрій тим, ким ви його малюєте. Я не впевнена в цьому.
atos
5066 дн. тому
В журналистике я дилетант. Не мне судить ваши разборки. Но то что НМПУ возглавляет Роман Скрыпин--КОЩУНСТВО. Большего хама,невежды,самовлюбленного типа в журналистике не найти. И он оказывается главным СУДЬЕЙ В ЖУРНАЛИСТКОЙ ЭТИКЕ.???
o.k.
5066 дн. тому
невдобний їм Шеляженко, бо не кулуарний "дєлрєшатєль", а справжній боєць
zombi
5066 дн. тому
"Нагадаємо, що Комісія з журналістської етики пропонувала Юрію Шеляженку публічно вибачитися перед Едуардом Багіровим. Юрій Шеляженко вважає це рішення несправедливим." А ще краще щоб ця поважна комісія запропонувала взагалі усім журналіста вибачитися за попередн свої розслідування та більше взагалі цим не займатися. А то повиключають з НСЖУ, НМПУ, а то й з країни вишлють...
zombi
5066 дн. тому
Микола Фельдман- А хто він взагалі такий? Він журналст? Не чули просто нього навіть у Кременчузі . Напевно під псевдонімом друкується. Аби не милість Романа... Юркові не весело б було... )))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду