Нацрада нагадує про день скорботи 22 червня: спеціальні програми, хвилина мовчання і пісні воєнних років

21 Червня 2010
17744
21 Червня 2010
15:19

Нацрада нагадує про день скорботи 22 червня: спеціальні програми, хвилина мовчання і пісні воєнних років

17744
Нацрада нагадує про день скорботи 22 червня: спеціальні програми, хвилина мовчання і пісні воєнних років

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує, що 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Відповідно, регуляторний орган рекомендує дотримуватися особливих правил мовлення у цей день, затверджених 3 липня 2002 року рішенням № 684.

 

Рекомендації щодо відзначення Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні:

1. На виконання Указу Президента України №1245/2000 від 17 листопада 2000 року «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» телерадіоорганізації повинні запровадити спеціальне програмування  22 червня.

 

2. Напередодні і в цей день телерадіоорганізації повинні інформувати телеглядачів і радіослухачів про історію пам'ятної дати, заходи, пов'язані з роковинами початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.

 

3. Об 11.55 22 червня щороку має виходити спеціальна передача, присвячена роковинам початку Великої Вітчизняної війни, патріотичного спрямування.

 

4. О 18.55 в ефірі необхідно оголошувати Хвилину мовчання, яка вшановує пам'ять жертв Великої Вітчизняної і Другої світової війни.

 

5. Протягом дня телекомпаніям рекомендується включати до програми документальні та художні фільми, присвячені пам'ятній даті, передачі-спогади, документальні репортажі тощо.

 

6. FM-радіостанції у цей день можуть виконувати заявки радіослухачів-ветеранів, транслювати пісні воєнних і повоєнних років, інформаційні передачі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17744
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
f
5071 дн. тому
Наталя.У Шустера якраз скорботний голос.
fffch
5072 дн. тому
Що значить "повинна виходити", "має виходити", "необхідно оголошувати"!!??? Нацради немає складу! Хто дав повноваження трьом членам Нацради диктувати о котрій хвилині робити хвилину мовчання чи ставити патріотичну передачу! От це якраз і є цензура - якщо держ орган дає вказівки коли ставити програми, а не просто рекомендації утримуватися від розважальних передач.
Наталя Баринова,заслужений журналіст України
5072 дн. тому
Творче об"єднання документальних фільмів Національної телекомпанії України до Дня скорботи і вшанування пам"яті жертв війни в Україні підготувало документальну стрічку "Київ.Початок війни"хронометраж-45хв.57сек. На жаль,розташувати цей фільм в ефірі,згідно з рекомендацією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення,не вдалося...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду