Соціалісти погрожують фонду Катерини Ющенко арештом рахунків через фільм «Помаранчеве небо»

8 Червня 2010
18700
8 Червня 2010
16:23

Соціалісти погрожують фонду Катерини Ющенко арештом рахунків через фільм «Помаранчеве небо»

18700
Соціалісти погрожують фонду Катерини Ющенко арештом рахунків через фільм «Помаранчеве небо»

Соціалістична партія погрожує «Українській кінофундації», засновником якої є фонд «Україна 3000», арештом рахунків фонду  та забороною будь-якої діяльності у країнах Євросоюзу, через те що представники фонду не з'явилась на судове засідання 4 червня 2010 року і не подали документів щодо справи. Про це  йдеться у заяві партії.

 

На думку соціалістів, кінофундація ігнорує судовий процес за позовом  Ярослава Мендуся щодо порушення авторських прав на демонстрацію фільму «Помаранчеве небо» 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі».

 

Юристи СПУ стверджують, що їх позов прийнято до провадження одразу у двох країнах - Україні і Польщі, і згідно з законодавством може призвести до арешту рахунків фонду Ющенко, і навіть до заборони на будь-яку діяльність «України 3000» у країнах Євросоюзу.

 

Прес-служба фонду «Україна 3000» вважає абсурдним твердження щодо арештів  рахунків фонду чи кінофундації, і наголошує: «Ми від суду не ухиляємося, напроти  дуже часто зверталися до пана Мендуся стосовно зустрічей, хотіли поговорити про те, що відбувається , а він ухилявся від пропозиції зустрітися». 

 

Нагадаємо, що продюсер фільму «Помаранчеве небо», соціаліст Ярослав Мендусь подав позов до Подільського районного суду міста Києва проти «Української кінофундації», заснованої фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко. Він звинувачує останню у порушенні авторських прав на демонстрацію фільму 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі». У свою чергу представники Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та «Українська кінофундація» вважають  позов Ярослава Мендуся дискредитацією їх діяльності, і переконують, що показ фільму «Помаранчеве небо» у рамках «Днів українського кіно в Польщі» відбувся за всіма нормами проведення кінофестивалів.

 

Оксана Ситник, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду