Соціаліст Мендусь позивається до «Української кінофундації» Катерини Ющенко за «Помаранчеве небо»

23 Грудня 2009
23951
23 Грудня 2009
12:31

Соціаліст Мендусь позивається до «Української кінофундації» Катерини Ющенко за «Помаранчеве небо»

23951
Соціаліст Мендусь позивається до «Української кінофундації» Катерини Ющенко за «Помаранчеве небо»

Продюсер фільму «Помаранчеве небо», соціаліст Ярослав Мендусь подав позов до Подільського районного суду міста Києва проти «Української кінофундації», заснованої фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу СПУ.

 

Пан Мендусь  звинувачує  «Українську кінофундацію» у порушенні авторських прав на демонстрацію фільму «Помаранчеве небо» 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі».

 

Як заявив Ярослав Мендусь, «Українська кінофундація» не отримувала від нього дозволу на показ. проблема полягає в тому, що в цей період фільм демонструвався в кінотеатрах Кракова, Сопота й Варшави, де показ фільму був комерційним, продавалися квитки, а в рамках проекту були заявлені безкоштовні кіносеанси. Через це, за словами Мендуся, творці картини не отримала прибутку від прокату в Польщі. 

 

Ярослав Мендусь спрямував лист-звернення до Катерини Ющенко, у якому інформує про цей інцидент і просить вжити адекватних заходів.

 

Деталі позовних вимог не розголошуються. Адвокат позивача Ярослав Романчук лише зазначив, що українське законодавство за порушення авторських прав передбачає стягнення компенсації до 50 тисяч мінімальних зарплат і кримінальну відповідальність на термін до 6 років позбавлення волі. Ярослав Мендусь  зазначає, що «усі кошти, отримані у вигляді компенсації за завдані збитки», має намір «вкласти у виробництво нового українського кінофільму».

 

Адвокати ТОВ «Євроконсалтинг», які представляють інтереси Мендуся, заявили, що процес буде розглядатися паралельно в українському і європейському судах.

 

ТК намагається зв'язатись з головою «Української кінофундації» Андрієм Халпахчі та керівником фонду «Україна 3000» Андрієм Мирошніченком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23951
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шестидесятник
5243 дн. тому
Нашли время, 5 лет прошло.
benson
5243 дн. тому
ой, не туда ;) сотрите, пожалуйста, кто может...
benson
5243 дн. тому
Какой-то глупый ответ... при чем тут продажа билетов на фестиваль? Речь в предъяве шла о том, что в это самое время в нескольких польских городах фильм показывали на коммерческой основе и из-за непредусмотренной продюсерами демонстрации фильма на фестивале они недоподучили прибыль...
Эгус Кабулус
5243 дн. тому
Предлагаю Ассоциации продюсеров Украины подать позов на т.Мендуся за то, что он не оплатил мини-бар в гостинице "Ореанда" во время проведения кинофестиваля Ялта-2006.) Пришлось вице-президенту оплачивать))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду