Українська кінофундація закликає соцпартію не політизувати конфлікт довкола фільму «Помаранчеве небо»

9 Червня 2010
15544
9 Червня 2010
11:43

Українська кінофундація закликає соцпартію не політизувати конфлікт довкола фільму «Помаранчеве небо»

15544
Українська кінофундація закликає соцпартію не політизувати конфлікт довкола фільму «Помаранчеве небо»

Українська кінофундація закликає правовласників фільму «Помаранчеве небо» дотримуватися правових та етичних норм у ході судового процесу. Про це йдеться зверненні  організації, яка є відповіддю на заяву Соціалістичної партії України.

 

Зокрема, кінофундація звинувачує СПУ у викривленні даних:

 

«По-перше, ПП «Українська кінофундація» засноване МБФ «Україна 3000» у встановленому чинним законодавством України порядку і є самостійним господарюючим суб'єктом, а не підрозділом Фонду. Фонд «Україна 3000» не є стороною у справі про захист авторських прав на фільм «Помаранчеве небо». Тому говорити про арешти рахунків чи заборону діяльності Фонду - як мінімум некоректно.

 

По-друге, отримання пояснень щодо причин неявки представників сторін у судове засідання є виключно компетенцією суду. У даному випадку адвокат, який представляє інтереси Української кінофундації в суді, не міг бути присутній на засіданні з об'єктивних причин. Це не є екстраординарним явищем, і в законодавстві чітко приписаний механізм дій у таких випадках. А оскільки дане судове засідання по цій справі - третє, на попередніх двох представники Української кінофундації були присутні, то казати про «ігнорування судового процесу» - знову ж таки, як мінімум некоректно.

 

По-третє, Українська кінофундація ніколи не ухилялася від переговорів із правовласниками фільму «Помаранчеве небо», які, у свою чергу, не відгукнулися на пропозиції про зустріч. Повторюємо, Українська кінофундація виступає за конструктивний діалог, який би зміг в цивілізований спосіб розв'язати ситуацію, що склалася».

 

 

«Очевидно, що не Українська кінофундація, а саме Соціалістична партія України використовує "програшну стратегію піар-війни", щоб перевести звичайний процесуальний момент у політичну площину. Окрім цього, сам факт втручання політичної сили у господарські відносини може бути розцінений як спроба здійснення тиску на суд. Такі дії неприйнятні і незрозумілі в країнах Євросоюзу», - зазначають автори звернення.

 

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

 

Як повідомляла ТК, напередодні, 8 червня Соціалістична партія розповсюдила заяву, в якій погрожувала «Українській кінофундації», засновником якої є фонд «Україна 3000», арештом рахунків фонду  та забороною будь-якої діяльності у країнах Євросоюзу, через те що представники фонду не з'явилась на судове засідання 4 червня 2010 року і не подали документів щодо справи.

 

Раніше продюсер фільму «Помаранчеве небо», соціаліст Ярослав Мендусь подав позов до Подільського районного суду міста Києва проти «Української кінофундації», заснованої фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко. Він звинувачує останню у порушенні авторських прав на демонстрацію фільму 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі». У свою чергу представники Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та «Українська кінофундація» вважають  позов Ярослава Мендуся дискредитацією їх діяльності, і переконують, що показ фільму «Помаранчеве небо» у рамках «Днів українського кіно в Польщі» відбувся за всіма нормами проведення кінофестивалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15544
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rozumny
5082 дн. тому
Знайшли кого закликать до неполітизації. Соцпартію, політичних лузерів, які тільки і живуть зі скандалів роками як паразити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду