«Україна 3000» вимагає публічних вибачень від соціалістів за «Помаранчеве небо»

23 Грудня 2009
18340
23 Грудня 2009
16:54

«Україна 3000» вимагає публічних вибачень від соціалістів за «Помаранчеве небо»

18340
«Україна 3000» вимагає публічних вибачень від соціалістів за «Помаранчеве небо»

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та «Українська кінофундація» звинувачують прес-службу Соціалістичної партії України, яка розповсюдила заяву про позов Ярослава Мендуся щодо фільму «Помаранчеве небо», - у  дискредитації їх діяльності. Про це йдеться в  офіційному зверненні організацій.

 

Зокрема, заявники стверджують, що показ фільму «Помаранчеве небо» у рамках «Днів українського кіно в Польщі» відбувся за всіма нормами проведення кінофестивалів, у тому числі етичними: копія фільму «Помаранчеве небо» була надана Українській кінофундації режисером Олександром Кірієнком. Йому було повідомлено, що фільм буде використовуватися суто під час зазначеного фестивалю.

 

«Щодо продажу квитків на покази фільму "Помаранчеве небо" в польських містах, то така практика повністю відповідає усталеним нормам проведення кінофестивалів. Це закріплено корпоративними нормами почесної Міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF, за правилами якої проводяться всі відомі кінофоруми, і стандарти якої намагаються переймати більшість країн та недержавних інституцій в сфері кіноіндустрії. Так згідно з цими нормами, організатор кінофестивалю має право на продаж квитків не більше ніж на п'ять показів, і таке використання не буде визнаватися комерційним», - йдеться у зверненні.

 

Відповідно й отримані від продажу квитків кошти організатор зобов'язаний скерувати суто на покриття попередньо здійснених витрат на організацію кінофестивалю. Під час «Днів українського кіно в Польщі» покази відбувалися в кінотеатрах, напрямок діяльності яких - фестивальні фільми, тому й площі для показів надавались безкоштовно.

 

«Реалізувавши 84 квитки за 3 покази (по одному в кожному місті), польська сторона спробувала частково компенсувати свої витрати. Заявляємо, що ні Фонд "Україна 3000", ні "Українська кінофундація" не отримали жодної копійки з продажу квитків, і не мають рахунків закордоном», - переконує прес-служба фонду.

 

Також організації вимагають публічних вибачень від СПУ перед Фондом «Україна 3000» та особисто пані Катериною Ющенко за розповсюдження, на їх думку,  неправдивої інформації.

 

У коментарях ТК колишній керівник фонду «Україна 3000», а нині в. о. голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення  Андрій Мирошніченко зазначив, що продюсер фільму «Помаранчеве небо» мав би подякувати компанії «Українська кіно фундація» за те, що вона замість нього займається промо його фільмів за кордоном.

 

«Компаніям, які займаються промоушном фільмів, за це правовласники фільмів навпаки платять кошти, а не потрапляють під такі звинувачення», - переконаний Мирошніченко.

 

На його думку, оскільки інформацію про цей позов розповсюдила структура однієї з партій, то «це лише політичні ігрища і не більше».

 

Нагадаємо, продюсер фільму «Помаранчеве небо», соціаліст Ярослав Мендусь подав позов до Подільського районного суду міста Києва проти «Української кінофундації», заснованої фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко, де звинувачує останню у порушенні авторських прав на демонстрацію фільму 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18340
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
5247 дн. тому
А заробили ж, йоли-пали! На кіні, яке крутили ще в 2006 році! Ну хоч би вже не позорилися і тут, ну вашу ж маму нехай! Одні показали "кращий український фільм", а інші кричать: "Отдайте мне мои деньги!"
Кинщик
5247 дн. тому
Мендусь позорнулся. Из-за такого бідла нас вообще никуда пускать не будут. Пострадал, блин, на 84 билета! Редкостніе тупицы. Да если имя Халпакчи в мире киноиндустрии называют в привязке с фильмом - просто чтобы посмотрел фильм! - это уже чего-то стоит! А тут рассказали о фильме за рубужем, причем бесплатно!!! Это точно, как в анекдоте про спасенного еврейского мальчика..."а шапочка где?" СТЫДОБА.
benson
5247 дн. тому
Какой-то глупый ответ... при чем тут продажа билетов на фестиваль? Речь в предъяве шла о том, что в это самое время в нескольких польских городах фильм показывали на коммерческой основе и из-за непредусмотренной продюсерами демонстрации фильма на фестивале они недоподучили прибыль...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду