Соцпартія звинуватила «Газету по-українськи» та сайт Gazeta.ua в непрофесіоналізмі. Журналісти обурені (ОНОВЛЕНО)

31 Травня 2010
14791
31 Травня 2010
12:25

Соцпартія звинуватила «Газету по-українськи» та сайт Gazeta.ua в непрофесіоналізмі. Журналісти обурені (ОНОВЛЕНО)

14791
Соцпартія  звинуватила «Газету по-українськи» та сайт Gazeta.ua в непрофесіоналізмі. Журналісти обурені (ОНОВЛЕНО)

Соцпартія просить ЗМІ прибрати з онлайн-версій неперевірену інформацію про стан здоров'я її лідера Олександра Мороза, «...або внести корективи відповідно до офіційної інформації», - йдеться у повідомленні прес-служби партії. Про це повідомляє «Українська правда».

 

СПУ обурена некоректною і непрофесійною роботою видання «Газета по-українськи» та сайту Gazeta.ua. «Журналіст дозволила собі публікацію недостовірних фактів про хід засідання політради СПУ і стан здоров'я Мороза», - заявляють у прес-службі.

 

«Газета, в гонитві за дешевою сенсаційністю, розповсюдила інформацію, що не відповідає дійсності про погіршення здоров'я лідера партії Мороза, зв'язавши цей "факт" з проявами конкуренції в партійному середовищі СПУ і дозволивши собі інсинуації на адресу соратників Мороза», - вважають в Соцпартії.

 

Партійні соратники і члени сім'ї Мороза скандальні публікації спростовують.

«Непрофесійна подача інформації, відсутність коментарів учасників політради, посилання на непізнані джерела дають підстави заявляти про недостатню кваліфікацію так званого журналіста», - йдеться у повідомленні.

 

Також звинуватила журналістів у брехні прес-секретар соціаліста Миколи Рудьковського Вікторія Бутенко, пише Gazeta.ua.

 

Редактор відділу політики «Газети по-українськи»  Оксана Перевозна обурена заявою СПУ про непрофесіоналізм і вважає, що вона діяла фахово. «Засідання політради тричі переносилося і на нього потрапити було практично неможливо. З журналістів там були тільки я і моя колега, ми  були присутні там від початку до кінця, бачили всі сварки, як Мороз сварився з Рудьковським, хапався за серце. Ми цю  інформацію постійно передавали на сайт», - розповіла Оксана.

 

На її думку, звинувачення прес-секретаря Рудьковського Вікторії Бутенко, яка сама не була присутня на заході, просто безпідставні. «Все, про що написано, ми бачили на власні очі, а вона каже, що це неправда. А про причетність до погіршення здоров'я Мороза Миколи Рудьковського ми не писали, про це сказав його зять», - стверджує Оксана.

 

Вікторія Бутенко у коментарі ТК зазначила, що має всі підстави позиватися до суду, хоча наразі не має наміру це робити.  «Я не звинувачувала журналістів у брехні. Я їх звинуватила у непрофесійності. На жаль, через їх помилку члени родини Олександра Мороза звинуватили мого керівника в провокації, в тому, що він розповсюджує чутки. Відмова Gazeta.ua від спростування наштовхнула мене зробити заяву про їх непрофесійність», - сказала вона. За її словами, зі здоров'ям Олександра Мороза наразі все гаразд.

 

«Але я хочу, щоб більше такого не повторювалося. Якщо ми запрошуємо журналістів на захід, а ми запрошуємо абсолютно усіх, хочемо, щоб вони, коли писатимуть, хоча б перевіряли інформацію про серцевий напад і здоров'я людини. Не хочу, щоб мене оббріхували і писали про те, чого я не говорила», - наполягала Вікторія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14791
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вікторія бутенко
5102 дн. тому
до речі, я була присутня на засіданні політради:) стояла біля телевізійників, хоча їх оксана теж не помітила.
Westa
5102 дн. тому
atos "здесь оскорбили одного из самых толерантных,порядочных политиков.." ========= Це хто такий моральний?-мороз?= так це ж повія із повій,зрадник України.За ним тягнеться шлейф зрад,провокацій й підлостей.Тільки за втілення касетного cкандалу й зраду Україні (gksdrb jnhbvfd p her ghbvfrjdf) його треба було судити народним трибуналом! А за очолювання банд-колони кремля-СПУ-так старатити мало! Ця людина впродовж всієї своєї діяльності тільки й робила,що прислуговувала кремлю й шкодила Україні! Смерть собаці!
atos
5102 дн. тому
Н.Лигачева дала четную"вказивку"-- СВОИХ НЕ МОЧИТЬ . Если у журналиста микрофон забрали и выкинули в урну, что бы не совал в лицо человеку,то здесь вой на всю страну. А здесь оскорбили одного из самых толерантных,порядочных (то что "оранжевые" его розмазали что он своевременно от них ушел- подлость) политиков и ничего. А надо было бы СОЗДАТЬ КОМИТЕТ СПАСЕНИЯ ОТ ЖУРНАЛЮГ, СООБЩИТЬ ВСЕ ЕВРОПЕ, ПРИГЛАСИТЬ "ЖУРНАЛЮГ БЕЗ ГРАНИЦ "....всех вас на гиьяку!!! P.S. --это по образцу каналов 1+1 и СТБ по поводу ЖЕСТОКОЙ ЦЕНЗУРЫ.
Обізнаний (проф.)
5102 дн. тому
Ну і знайшли привід, щоб "кіпіш" зчинити... І то як журналісти, так і коментатори типу "Знающего"
odessa
5102 дн. тому
зять мороза сказав, що у того все добре, і він на рибалку поїхав. а у цих журналістів "причетність до погіршення здоров'я Мороза Рудьковського". так вони новини і пишуть
Знающий
5102 дн. тому
Она, как представитель партии имеет полное право говорить что правда у них там, а что нет. На неё ссылаются, её цитируют. А Вы попали в чужой монастырь и рассказываете, что там видели сатанистов. А подтверждение у Вас имеется? А от последней фразы я просто плакал: " А про причетність до погіршення здоров'я Мороза Рудьковського ми не писали, про це сказав його зять" Вчитайтесь ещё раз! Это же высказывание недели! Ух, насмешили...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду