Лідер фракції Партії регіонів звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» в непрофесіоналізмі

4 Червня 2010
14318
4 Червня 2010
00:49

Лідер фракції Партії регіонів звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» в непрофесіоналізмі

14318
Лідер фракції Партії регіонів звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» в непрофесіоналізмі

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» і всіх, хто заявляє про утиски свободи слова, в непрофесіоналізмі. Таку заяву він зробив в ефірі ток-шоу «Шустер live» на ТРК «Україна» 4 червня, коментуючи статтю «Сто днів Януковича» з англійського видання The Economist.

 

«Незважаючи на те, що засоби масової інформації все ще залишаються плюралістичними, місця критики в засобах масової інформації стало значно менше. Журналісти кажуть про цензуру, яка виходить, радше, від власників мас-медіа, а не від політиків, хоча в Україні ці два поняття тісно пов'язані між собою. Один з таких прикладів - Валерій Хорошковський - медіамагнат, власник найпопулярнішого телеканалу в Україні «Інтер» з березня очолює Службу безпеки України. Практично немає ніяких сумнівів, що уряд Януковича використовує авторитарні методи. Чи будуть ці методи реалізовані в повній мірі, частково залежить від опозиції, яка поводиться не так ефективно, як очікувалося», - зацитував уривок статті Савік Шустер.

 

«Я сьогодні, враховуючи, що в неділю день журналіста, як і багато моїх колег, запросив журналістів, які прийшли на зустріч до мене, мав можливість з ними спілкуватися. І мене дійсно цікавило запитання, що змінилося в останній час, чому йдуть ось ті заяви, які ви прочитали», -повідомив Олександр Єфремов.

 

«Ви знаєте, один доволі професійний журналіст з ICTV, мені здається, дав відповідь. Він каже: влада почала діяти настільки ефективно і часом жорстко, що те, що сьогодні відбувається в засобах масової інформації, в тому числі і дії «Цензури немає» (очевидно, мався на увазі рух «Стоп цензурі!». - ред.), сприймається як превентивна міра для того, щоб ці дії не перейшли на засоби масової інформації», - сказав він. При цьому пан Єфремов не пояснив, якими жорсткими і ефективними можуть бути дії нової влади щодо ЗМІ.

 

Після цього пан Єфремов назвав заяви про цензуру непрофесійними. «Тобто, як мені здається, правильна оцінка з боку журналіста, який розуміє, що сьогодні ніяких дій немає. Ці заяви, які ви прочитали, на жаль, непрофесійні, я вам можу привести ще з десяток аналогічних, які у мене (вибірка лежить на столі)», - уточнив він.

 

У статті The Economist, яку цитував Савік Шустер, також відзначалося, що Юлія Тимошенко має взяти на себе роль лідера опозиції, щоб протистояти авторитарним методам Януковича, а ЗМІ повинні відродити цілісність і професіоналізм. «Юлія Тимошенко все ще має взяти на себе роль лідера опозиції. Засоби масової інформації мають відродити свою цілісність і професіоналізм», - зачитував Савік Шустер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14318
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Корольковская
5083 дн. тому
Еще один эксперт нашелся.
hazar
5083 дн. тому
Головний донецький бик забагато на себе бере - оцінки журналістам роздає, хто професіонал, а хто ні.Законопроект про українську мову подає - сам неє не володіє, а мовою керувати буду. Вгамуйся вже, бикота, поки мозок з вух не потік)))
shelya
5083 дн. тому
"ЗМІ повинні відродити цілісність" - де вони беруть таких "перекладачів"?! Я в шоці! integrity - це порядність, ніяка не цілісність!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду