detector.media
04.06.2010 00:49
Лідер фракції Партії регіонів звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» в непрофесіоналізмі

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов звинуватив учасників руху «Стоп цензурі!» і всіх, хто заявляє про утиски свободи слова, в непрофесіоналізмі. Таку заяву він зробив в ефірі ток-шоу «Шустер live» на ТРК «Україна» 4 червня, коментуючи статтю «Сто днів Януковича» з англійського видання The Economist.

 

«Незважаючи на те, що засоби масової інформації все ще залишаються плюралістичними, місця критики в засобах масової інформації стало значно менше. Журналісти кажуть про цензуру, яка виходить, радше, від власників мас-медіа, а не від політиків, хоча в Україні ці два поняття тісно пов'язані між собою. Один з таких прикладів - Валерій Хорошковський - медіамагнат, власник найпопулярнішого телеканалу в Україні «Інтер» з березня очолює Службу безпеки України. Практично немає ніяких сумнівів, що уряд Януковича використовує авторитарні методи. Чи будуть ці методи реалізовані в повній мірі, частково залежить від опозиції, яка поводиться не так ефективно, як очікувалося», - зацитував уривок статті Савік Шустер.

 

«Я сьогодні, враховуючи, що в неділю день журналіста, як і багато моїх колег, запросив журналістів, які прийшли на зустріч до мене, мав можливість з ними спілкуватися. І мене дійсно цікавило запитання, що змінилося в останній час, чому йдуть ось ті заяви, які ви прочитали», -повідомив Олександр Єфремов.

 

«Ви знаєте, один доволі професійний журналіст з ICTV, мені здається, дав відповідь. Він каже: влада почала діяти настільки ефективно і часом жорстко, що те, що сьогодні відбувається в засобах масової інформації, в тому числі і дії «Цензури немає» (очевидно, мався на увазі рух «Стоп цензурі!». - ред.), сприймається як превентивна міра для того, щоб ці дії не перейшли на засоби масової інформації», - сказав він. При цьому пан Єфремов не пояснив, якими жорсткими і ефективними можуть бути дії нової влади щодо ЗМІ.

 

Після цього пан Єфремов назвав заяви про цензуру непрофесійними. «Тобто, як мені здається, правильна оцінка з боку журналіста, який розуміє, що сьогодні ніяких дій немає. Ці заяви, які ви прочитали, на жаль, непрофесійні, я вам можу привести ще з десяток аналогічних, які у мене (вибірка лежить на столі)», - уточнив він.

 

У статті The Economist, яку цитував Савік Шустер, також відзначалося, що Юлія Тимошенко має взяти на себе роль лідера опозиції, щоб протистояти авторитарним методам Януковича, а ЗМІ повинні відродити цілісність і професіоналізм. «Юлія Тимошенко все ще має взяти на себе роль лідера опозиції. Засоби масової інформації мають відродити свою цілісність і професіоналізм», - зачитував Савік Шустер.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY