Президент ветував закон про визначення моральної шкоди «статусом особи»

1 Грудня 2009
26157
1 Грудня 2009
17:08

Президент ветував закон про визначення моральної шкоди «статусом особи»

26157
Президент ветував закон про визначення моральної шкоди «статусом особи»

1 грудня президент Віктор Ющенко застосував право вето до ухваленого Верховною Радою закону «Про внесення змін до статті 23 Цивільного кодексу України щодо відшкодування моральної шкоди» і повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою.

 

Пропозиції президента під час розгляду закону на пленарному засіданні парламенту представлятиме заступник глави Секретаріату президента - представник президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук.

 

Президент погодився з точкою зору Національної комісії з утвердження свободи слова, що визначення розміру відшкодування залежно від статусу особи, якій завдана шкода, а також матеріального становища особи, яка нанесла таку шкоду, суперечить Конституції України, за якою всі люди є рівні у правах. Також запроваджувані законом критерії не узгоджуються з положеннями Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

 

Детальне обґрунтування пропозицій президента доступне на сайті глави держави.

 

Нагадаємо, що Нацкомісія з утвердження свободи слова рекомендувала президенту ветувати цей закон, оскільки його норми можуть бути використані для тиску на ЗМІ та журналістів.

 

Також із закликом застосувати право вето до закону виступав Інститут медіа права.

 

Закон «Про внесення змін до статті 23 Цивільного кодексу України щодо відшкодування моральної шкоди», розроблений народними депутатами Олександром Лавриновичем та Андрієм Портновим, Верховна Рада України ухвалила в цілому 17 листопада 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26157
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колосковая
5284 дн. тому
Ну вот, а вы боялись. Ющенко вас не даст в обиду. Деньги берите у Тимошенко, а голосуйте за Ющенка. И будет вам счастье.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду