Олександр Мартиненко прогнозує, що тема медіа не буде пріоритетною для Громадської гуманітарної ради Януковича

14 Травня 2010
14320
14 Травня 2010
13:30

Олександр Мартиненко прогнозує, що тема медіа не буде пріоритетною для Громадської гуманітарної ради Януковича

14320
Олександр Мартиненко прогнозує, що тема медіа не буде пріоритетною для Громадської гуманітарної ради Януковича

Член Громадської гуманітарної ради при президенті України, генеральний директор інформаційної агенції «Інтерфакс - Україна» Олександр Мартиненко прогнозує, що медійні питання не будуть пріоритетом діяльності цієї ради. Таку думку він висловив, коментуючи «Детектор медіа» перше засідання ради, яке відбулося 13 травня.

 

«Справа в тому, що ця рада об'єднує багато різних людей, значною мірою це науковці, культурні діячі, спортивні діячі. Власне, темі медіа великої уваги не приділяли. І я не думаю, чесно кажучи, що це буде пріоритетом діяльності цієї ради. Тому що там, приміром, багато говорилося про Канів і про необхідність перетворення Шевченківського заповідника», - відзначив він.

 

За словами Олександра Мартиненка, засідання складалося з промови президента і виступів п'яти-шести членів ради. «За великим рахунком, ніхто, крім Януковича, про медійні питання не говорив. Говорили про інші речі - гуманітарні в цілому, питання освіти, науки, культури», - уточнив він.

 

Як повідомляла ТК, Віктор Янукович заявив, що не допускатиме тиску на медіа і журналістів та сприятиме свободі ЗМІ. Окремо він наголосив на необхідності створення суспільного телебачення і радіомовлення. Ця теза знайшла своє відображення в протоколі засідання, прийнятого за основу. Як повідомив Олександр Мартиненко, протокол містить пункт: «До 1 липня підготувати до розгляду на засідання Громадської гуманітарної ради питання щодо створення громадського радіо і телебачення». «Я так розумію, що в Ганни Миколаївни (Герман) є якісь ідеї з цього приводу, і вона готуватиме законопроект про суспільне телебачення і радіо», - додав він.

 

Нагадаємо, в інтерв'ю «Детектор медіа» заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман сказала, що Громадська гуманітарна рада займатиметься, зокрема, питаннями, якими раніше опікувалася Національна комісія з утвердження свободи слова, ліквідована Віктором Януковичем. «При президентові Ющенку було організовано дуже багато комісій, які майже ніколи не збиралися. Ми їх ліквідували й утворили Громадську гуманітарну раду. До неї від журналістів увійшли кілька представників. Вони і будуть займатися проблемами свободи слова, будуть утворювати робочі групи із залученням журналістів та експертів із вітчизняного й міжнародного медійного середовищ. Тобто у Громадській раді є журналістська секція», - заявила вона.

 

Як писала ТК, президент своїм указом включив до складу Громадської гуманітарної ради директора інформагенції «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка та спеціального кореспондента «Вікон-новин» каналу СТБ Ольгу Червакову. Однак згодом Ольга Червакова заявила, що не має відношення до цієї ради. На першому засіданні її не було, а єдиним представником медійної спільноти був Олександр Мартиненко. Йому не відомо, чи будуть включати до ради когось іншого замість неї.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14320
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Л
5093 дн. тому
"Власне, темі медіа великої уваги не приділяли. І я не думаю, чесно кажучи, що це буде пріоритетом діяльності цієї ради" . Да им наплевать на все наши проблемы ...
Лещ
5093 дн. тому
И шо Мартын таки туда пошел? Или, хитрец, только на первое заседание?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5093 дн. тому
"Олександр Мартиненко прогнозує, що тема медіа не буде пріоритетною для Громадської гуманітарної ради Януковича" - та ти шо?!.. Ось воно як? А ми-то думали...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду