День Перемоги: парад, святкові концерти й кінопоказ (програма телеканалів)

8 Травня 2010
14854
8 Травня 2010
11:46

День Перемоги: парад, святкові концерти й кінопоказ (програма телеканалів)

14854
День Перемоги: парад, святкові концерти й кінопоказ (програма телеканалів)

9 травня українські телеканали запланували трансляції урочистих парадів, святкових концертів, а також тематичний кінопоказ

 

Перший канал

На Першому національному трансляція святкувань 65-ї річниці з Дня Перемоги триватиме 9 травня з 9.00 до 15.00.

 

О 9.50 розпочнеться трансляція параду з київського Хрещатика.

 

Майже одночасно в ефірі каналу відбуватимуться включення з трьох міст-героїв - Керчі, Севастополя та Одеси. Кожному з них передуватиме сюжет про місто і уривок з параду. Також журналісти Першого працюватимуть у кадрі наживо і вестимуть репортажі з головних майданчиків Києва - Музею Великої Вітчизняної війни, центральних вулиць, пам'ятника Вічному Вогню і з точок формування колон до головного параду України.

 

Окрім того, в ефірі Першого національного з 13.00 до 14.00 можна буде побачити включення з військових парадів Москви й Мінська, після чого вийдуть сюжети з Берліна та про святкування Дня Перемоги в країнах-учасницях антигітлерівської коаліції.

 

З 15:15 в ефірі - концерт «Перший Український» з майдану Незалежності за участі зірок української, російської та білоруської естради.

 

З 19.00 до 22.00 Перший представить концертну програму «Дорогами Великої Перемоги», а по її завершенню о 21.00, у випуску новин глядачів ознайомлять з оглядом урочистостей Дня Перемоги «в усьму світі». О 22.00 канал покаже трансляцію запуску святкового салюту.

 

Окрім цього, спеціально до Дня Перемоги Національна телекомпанія України підготувала добірку документальних фільмів власного виробництва та художніх фільмів про війну, які транслювалися з 3 по 9 травня. Безпосередньо в День Перемоги, о 18.25 на Першому - документальний фільм «Рідні адреси війни».

 

Керівництво Першого національного також прийняло рішення відмовитися 9 травня від розміщення рекламних блоків та не переривати ними програми. «Незважаючи на збитки, які може принести таке рішення, ми вважаємо, що це правильно вшановувати героїзм та пам'ять людей, які захищали нашу Батьківщину, без комерційного присмаку», - зазначив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

«Інтер»

Напередодні Дня Перемоги, 8 травня, о 14.20 на «Інтері» вийде власний художній фільм «Дот» виробництва «Інтер Медіа продакшн» спільно з «Ілюзіон Фільмз», який розповідає про події Другої світової.

 

О 16:25 телеканал «Інтер» покаже святковий концерт «Зі сльозами на очах». Українські та російські виконавці співатимуть найвідоміші пісні про війну: ті, які підтримували солдатів під час бойових дій, і ті, які були написані вже після Другої світової, а також пісні з кінофільмів про війну. Ведучими концерту стали українська актриса і телеведуча Ольга Сумська і російський актор Ігор Петренко.

 

9 травня «Інтер» покаже кольорову версію святкового параду 1945 року, пряму трансляцію військового параду до Дня Перемоги та спецвипуски проекту «Чекай на мене».

 

Кольорова версія параду 1945 року вийде на каналі о 8.00, а по її завершенню, о 8.20, - документальний проект виробництва Star Media «Велика війна. Битва за Україну».

 

О 9.55 розпочнеться пряма трансляція урочистостей.

 

15-хвилинні спецвипуски «Чекай на мене» вийдуть в ефірі кілька разів: о 09.15, 11.50, 15.15, 19.40 и 20.40. За інформацією прес-служби каналу, команда «Чекай на мене» знайшла тисячі загублених листів фронтовиків Другої світової війни, і деякі з них доставили  їхнім адресатам - рідним і близьким фронтовиків.

 

Удень на глядачів також чекає кінопоказ на військову тематику: о 12.05 - радянська картина «Летять журавлі», о 13.40 - російська драма «Люди добрі», о 15.30 - художній фільм «Двоє» виробництва «Інтер Медіа продакшн» спільно з «Ілюзіон Фільмз».

 

Окрім цього о 19.59 «Інтер» вшанує героїв війни хвилиною мовчання.

 

ICTV

8, 9 та 10 травня в ефірі ICTV прем'єрне героїчне кіно, присвячене Дню Перемоги.

 

8 травня о 16.55 в ефірі вийде історичний проект «Москва. Осінь. 41-й», в якому поєднується документалістика, думки очевидців, ігрове кіно та комп'ютерна графіка. Одразу по завершенню новин, о 19.00, відбудеться телепрем'єра картини «Смертельна сутичка» білоруського режисера Олександра Франскевича-Лайє. До того ж, глядачам представлять історичну драму «Виклик» (00.55) Едварда Цвіка про польський повстанський рух під час Другої світової війни.

 

9 травня  на ICTV вийде документальний проект «Ржев. Невідома битва Георгія Жукова» (16.55), військова драма «Туман» (19.00) та  американська картина про сталінградську битву «Ворог біля воріт» (22.50).

 

10 травня о 19.00 на ICTV покажуть екшн Film.ua «Паршиві вівці». Це розповідь про ув'язнених, які втекли із зони під час Другої світової війни. За іронією долі вчорашні «вороги» Батьківщини стають її відважними захисниками.

 

СТБ

Телеканал СТБ до Дня Перемоги запланував кінопоказ і святковий концерт. Так, напередодні свята, 8 травня, о 19.00 глядачі СТБ побачать прем'єру в Україні кольорової версії фільму Леоніда Бикова «В бій ідуть одні "старі"».

 

9 травня традиційна недільна лінійка програм буде розбавлена тематичним кіно показом. Зранку о 7.10 канал покаже радянський художній фільм «Женя, Женечка і Катюша», о 12.00 вийде стрічка «Офіцери», одразу після якої, о 14.00 - власний проект СТБ «Офіцери. Невідома версія».

 

У вечірньому праймі, о 20.00, канал транслюватиме наживо з палацу «Україна» святковий концерт до Дня Перемоги, участь у якому беруть фіналісти талант-шоу СТБ «Танцюють всі!» й «Україна має талант!». Головний режисер - член журі «Танцюють всі!» Тетяна Денисова. У концерті звучатиме жива музика оркестру.

 

Після концерту, о 22:30 канал повторно покаже «В бій ідуть одні "старі"» у кольорі.

 

ТРК «Україна»

Телеканал «Україна», за інформацією прес-служби, не запланував ніяких тематичних проектів чи кінофільмів до Дня Перемоги. Винятком став російський концерт «Пісні весни й перемоги» виробництва «Первого канала» (2009 рік), першу частину якого «Україна» покаже 8 травня о 10.30, а другу - 9 травня о 12.00. Також у суботу, 8 травня з 11.50 до 16.00, канал покаже 4-серійний російський серіал «У червні 1941».

 

Новий канал

Новий канал запланував у День Перемоги спеціальний випуск шоу «Фабрика зірок. Суперфінал». Учасники співацького змагання виконуватимуть цього дня пісні військових років - про кохання, про життя, про війну. Випуск вийде в традиційному слоті - у неділю, 9 травня, о 20.00.

 

5 канал

5 канал до 65-ї річниці Перемоги підготував телевізійний марафон «Ми пам'ятаємо цю війну...», який триває в ефірі з 1 по 9 травня.

 

Протягом тижня в рамках інформаційних випусків «Часу новин» виходить серіал з  дев'яти «живих» історій українських фронтовиків. Героями сюжетів стали ветерани з різних міст України. Як відзначає прес-служба, у своїх розповідях вони повертаються до спогадів про власні фронтові шляхи, про найважливіші та найстрашніші битви, які їм довелося пережити, згадують військові історії, а також розповідають про своє сьогоднішнє життя.

 

Упродовж марафону «Ми пам'ятаємо цю війну...» на 5-му каналі демонструються історичні документальні фільми українського виробництва, присвячені війні. Серед них - три фільми студії «Укртелефільм»: «Довкола таємниці Вервольф», «Замовчаний генерал» та «Війна і мир. 1945». Їхньому показу передують розмовні студії, в рамках яких ведучий 5 каналу спілкуватиметься з одним із авторів представлених стрічок.

 

У межах марафону випущено також спеціальний міжпрограмний пакет святкових заставок з фронтовими піснями.

 

Безпосередньо в День Перемоги 5 канал повідомлятиме про найважливіші події, приурочені до свята, в інформаційних випусках відбудуться включення «наживо»  зі святкового параду військ.

 

9 травня о 20.30 вийде спеціальний випуск програми «На межі» з Христиною Бондаренко, який представить три особисті історії ветеранів війни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду