В Україні видали посібник «Етика в редакційному повсякденні»

6 Травня 2010
12087
6 Травня 2010
11:11

В Україні видали посібник «Етика в редакційному повсякденні»

12087
В Україні видали посібник «Етика в редакційному повсякденні»

Академія української преси та Фонд Фрідріха Науманна «За свободу» видали в Україні практичний посібник для журналістів «Етика в редакційному повсякденні». 5 травня книга була презентована в німецькому посольстві в Києві.

 

Як повідомив президент АУП Валерій Іванов, книга є збірником рішень Німецької пресової ради, які на практиці реалізували пресовий етичний кодекс. Наприклад, узагальнюється німецький досвід з таких питань: чи мають право журналісти показувати фото людини, яка потрапила в аварію, чи мають право з дозволу батьків давати відомості про дитину, чи мають право давати інформацію, яка стосується суспільства, але ображає конкретних політиків, тощо.

 

«Ми, журналісти, часто припускаємося дуже грубих помилок. Частина з них пов'язана із замовною журналістикою. Але частина пов'язана з тим, що журналісти просто не знають, як правильно працювати, не знають основних журналістських стандартів», - відзначив Валерій Іванов.

 

Редактор відділу політики тижневика «Дзеркало тижня», член Комісії з журналістської етики Сергій Рахманін додав, що етичні правила стають для журналіста зброєю, якою можна боротися з утисками свободи слова. На його думку, чим більших утисків зазнаватиме свобода слова, тим більш етичними ставатимуть журналісти.

 

За словами Валерія Іванова, українська Комісія з журналістської етики вже вирішила зробити подібний посібник на українських прикладах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12087
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Естет
5109 дн. тому
А як «етику» Рахманіну така теза: чим більш куль всадити в людину, то більш мертвою вона буде?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду