detector.media
06.05.2010 11:11
В Україні видали посібник «Етика в редакційному повсякденні»

Академія української преси та Фонд Фрідріха Науманна «За свободу» видали в Україні практичний посібник для журналістів «Етика в редакційному повсякденні». 5 травня книга була презентована в німецькому посольстві в Києві.

 

Як повідомив президент АУП Валерій Іванов, книга є збірником рішень Німецької пресової ради, які на практиці реалізували пресовий етичний кодекс. Наприклад, узагальнюється німецький досвід з таких питань: чи мають право журналісти показувати фото людини, яка потрапила в аварію, чи мають право з дозволу батьків давати відомості про дитину, чи мають право давати інформацію, яка стосується суспільства, але ображає конкретних політиків, тощо.

 

«Ми, журналісти, часто припускаємося дуже грубих помилок. Частина з них пов'язана із замовною журналістикою. Але частина пов'язана з тим, що журналісти просто не знають, як правильно працювати, не знають основних журналістських стандартів», - відзначив Валерій Іванов.

 

Редактор відділу політики тижневика «Дзеркало тижня», член Комісії з журналістської етики Сергій Рахманін додав, що етичні правила стають для журналіста зброєю, якою можна боротися з утисками свободи слова. На його думку, чим більших утисків зазнаватиме свобода слова, тим більш етичними ставатимуть журналісти.

 

За словами Валерія Іванова, українська Комісія з журналістської етики вже вирішила зробити подібний посібник на українських прикладах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY