В Україні з’явився науково-популярний журнал IMXO із сайтом на мексиканському домені

29 Квітня 2010
14266
29 Квітня 2010
12:42

В Україні з’явився науково-популярний журнал IMXO із сайтом на мексиканському домені

14266
В Україні з’явився науково-популярний журнал IMXO із сайтом на мексиканському домені

Піарник Ярослав Свиридівський та рекламіст Сергій Хівріч запускають щомісячний журнал IMXO. Тематичний напрямок видання, за визначенням пана Свиридівського, - науково-популярний.

 

«Наша концепція - ділитися цікавими знаннями про навколишній світ, легко та невимушено розповідати про наукові речі. Це як цікава геометрія. Наприклад, будемо описувати, як у домашніх умовах дистилювати воду або як розводити вогонь без звичних для цього засобів. Головна тема першого номеру - неправда. Що таке неправда у світі, де все - інформація. Ніша порожня, ніхто такого не робить, а ми вважаємо, що це цікаво», - розповів він.

 

За словами Свиридівського, проект фінансується його і Сергія Хівріча власними коштами. Також він має постійного партнера - ТМ Scrabble. Це настільна гра, правами на яку володіє американська корпорація Mattel. У першому номері також є кілька рекламодавців.

 

Журнал виходитиме з середини травня обсягом 84 сторінки формату А4. Поширюватиметься в Києві у книжкових магазинах та в закладах HoReCa, а також кур'єрською доставкою. Заявлений наклад першого номера - 3 тис. примірників. Восени, залежно від успішності запуску, видання може вийти у міста-мільйонники. Своєю цільовою аудиторією автори проекту вважають усіх мислячих офісних працівників віком 25-30 років.

 

Журнал уже має сайт - imxo.mx. Це доменна зона Мексики. «Ми вважаємо, що Мексика - чудова країна. Крім того, наш домен буде вирізнятись серед того, що вже існує на українському ринку ЗМІ», - пояснив логіку такої реєстрації пан Свиридівський. Вартість реєстрації там, за його словами, удвічі дорожча за українську (.ua).

 

Сайт не повторюватиме контенту журналу. Він розповідатиме, як створюється новий номер, за принципом «фільм про фільм». Кожен дописувач у своєму блозі на сайті ділитиметься враженнями від процесу.

 

Особливістю проекту його власники також називають арт-рівень ілюстрацій. Фотосесіям та колажам приділятиметься особлива увага. «Над цим у нас працює спеціальна команда, яка зосереджена на пошуку творчих рішень. Адже наукові речі не так легко проілюструвати, тому будемо застосовувати всі можливі арт-прийоми», - зазначив Сергій Хівріч.

 

Ілюстрації з сайту:

 

 

 

 

Журнал буде підтримуватись запуском кількох суміжних проектів. Зокрема, радіопрограмою на «Просто Радіо», ще одним видавничим проектом тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14266
Теги:
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серж Турбо
5119 дн. тому
в журнале будут материалы, как на русском, так и на украинском
хехе
5120 дн. тому
оттого что журнал на русском языке, он не перестаёт быть украинским. В Украине в равной мере распространены и русский, и украинский
дніпровський крокодил
5120 дн. тому
Авторе, ви забули згадати одну "дрібничку". Мова видання - знову російська :( Російських журналів і без нього - як сміття. Ну, буде ще один... А я вже був зрадів. Виявляється, поквапився.
Дмитрий
5120 дн. тому
Кот мегакрут! Так держать! Жду с нетерпением
Alevtina
5120 дн. тому
Поздравляю с запуском! Удачи и читательской любви :)
Женюха
5120 дн. тому
БОМБА!!!! Ждем 1-й номер:)
Светлана
5120 дн. тому
Илюстрации - просто отрыв. имхо :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду