detector.media
29.04.2010 12:42
В Україні з’явився науково-популярний журнал IMXO із сайтом на мексиканському домені

Піарник Ярослав Свиридівський та рекламіст Сергій Хівріч запускають щомісячний журнал IMXO. Тематичний напрямок видання, за визначенням пана Свиридівського, - науково-популярний.

 

«Наша концепція - ділитися цікавими знаннями про навколишній світ, легко та невимушено розповідати про наукові речі. Це як цікава геометрія. Наприклад, будемо описувати, як у домашніх умовах дистилювати воду або як розводити вогонь без звичних для цього засобів. Головна тема першого номеру - неправда. Що таке неправда у світі, де все - інформація. Ніша порожня, ніхто такого не робить, а ми вважаємо, що це цікаво», - розповів він.

 

За словами Свиридівського, проект фінансується його і Сергія Хівріча власними коштами. Також він має постійного партнера - ТМ Scrabble. Це настільна гра, правами на яку володіє американська корпорація Mattel. У першому номері також є кілька рекламодавців.

 

Журнал виходитиме з середини травня обсягом 84 сторінки формату А4. Поширюватиметься в Києві у книжкових магазинах та в закладах HoReCa, а також кур'єрською доставкою. Заявлений наклад першого номера - 3 тис. примірників. Восени, залежно від успішності запуску, видання може вийти у міста-мільйонники. Своєю цільовою аудиторією автори проекту вважають усіх мислячих офісних працівників віком 25-30 років.

 

Журнал уже має сайт - imxo.mx. Це доменна зона Мексики. «Ми вважаємо, що Мексика - чудова країна. Крім того, наш домен буде вирізнятись серед того, що вже існує на українському ринку ЗМІ», - пояснив логіку такої реєстрації пан Свиридівський. Вартість реєстрації там, за його словами, удвічі дорожча за українську (.ua).

 

Сайт не повторюватиме контенту журналу. Він розповідатиме, як створюється новий номер, за принципом «фільм про фільм». Кожен дописувач у своєму блозі на сайті ділитиметься враженнями від процесу.

 

Особливістю проекту його власники також називають арт-рівень ілюстрацій. Фотосесіям та колажам приділятиметься особлива увага. «Над цим у нас працює спеціальна команда, яка зосереджена на пошуку творчих рішень. Адже наукові речі не так легко проілюструвати, тому будемо застосовувати всі можливі арт-прийоми», - зазначив Сергій Хівріч.

 

Ілюстрації з сайту:

 

 

 

 

Журнал буде підтримуватись запуском кількох суміжних проектів. Зокрема, радіопрограмою на «Просто Радіо», ще одним видавничим проектом тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY