НТКУ і ОДТРК заборгували КРРТ 30 мільйонів гривень

27 Квітня 2010
21006
27 Квітня 2010
14:14

НТКУ і ОДТРК заборгували КРРТ 30 мільйонів гривень

21006
НТКУ і ОДТРК заборгували КРРТ 30 мільйонів гривень

Телерадіоорганізації заборгували Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення 30 мільйонів гривень за послуги з розповсюдження сигналу. Про це ТК повідомив генеральний директор КРРТ Анатолій Антоненко.

 

«Зараз 30 мільйонів нам заборгували НТКУ і ОДТРК, з них 28 мільйонів - це борг НТКУ», - зазначив він.

 

На запитання ТК, чи, на його думку, зможе повернення Концерну РРТ до сфери управління Держкомтелерадіо вплинути на виплату заборгованості, пан Антоненко відповів: «У цих питаннях працювати з Держтелерадіо, звісно, краще. Бо тоді вони нас будуть вважати своїми. Але це ж не основне. Головне - щоб бюджет виділив кошти Держтелерадіо (на розповсюдження телерадіопрограм за державним замовленням)».

 

За даними Держкомтелерадіо, близько 10 млн гривень - це заборгованість за 2009 рік. Як повідомила на виїзній колегії 22 квітня директор фінансово-економічного департаменту Держкомтелерадіо Наталія Бартош, через недофінансування бюджетної програми «Трансляція телерадіопрограм, вироблених для державних потреб» (була профінансована на 89,1%) станом на 1 січня 2010 року утворилася кредиторська заборгованість у сумі 9,97 млн гривень за послуги, надані операторами зв'язку державним телерадіокомпаніям з трансляції телерадіопрограм.

 

Держкомтелерадіо протягом минулого року неодноразово просив уряд виділити додаткове фінансування, зокрема 29,23 млн гривень на розповсюдження телерадіопрограм за державним замовленням.

 

Нагадаємо, що 2 жовтня 2008 року Концерн РРТ вимкнув передавачі по всій мережі УТ-1, на якій мовить Перший національний у зв'язку із закінченням терміну дії контракту. Протягом кількох годин сигнал було відновлено: державні підприємства пролонгували угоду, у якій записали, що НТКУ зобов'язується сплатити за послуги відразу після надходження бюджетних коштів. Тоді гендиректор КРРТ Анатолій Антоненко оцінив загальну суму боргів НТКУ перед Концерном у 27 млн гривень. Частину боргів КРРТ намагався повернути через суд. Згодом, за Держкомтелерадіо відзвітував, що 2008 рік КРРТ закінчив зі 100-відсотковим розрахунком за надані послуги.

 

У вересні 2009 року постало питання про підписання нової угоди між НТКУ і КРРТ, на яку в Національної телекомпанії не виявилося коштів. Відтак, 24 вересня Концерн у разі непродовження угоди мав право вимкнути сигнал Першого каналу. Водночас перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля запевнив ТК, що боргів за вже надані послуги в компанії не було. Зрештою, угоду продовжили за таких самих умов, як і у 2008 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду