detector.media
27.04.2010 14:14
НТКУ і ОДТРК заборгували КРРТ 30 мільйонів гривень

Телерадіоорганізації заборгували Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення 30 мільйонів гривень за послуги з розповсюдження сигналу. Про це ТК повідомив генеральний директор КРРТ Анатолій Антоненко.

 

«Зараз 30 мільйонів нам заборгували НТКУ і ОДТРК, з них 28 мільйонів - це борг НТКУ», - зазначив він.

 

На запитання ТК, чи, на його думку, зможе повернення Концерну РРТ до сфери управління Держкомтелерадіо вплинути на виплату заборгованості, пан Антоненко відповів: «У цих питаннях працювати з Держтелерадіо, звісно, краще. Бо тоді вони нас будуть вважати своїми. Але це ж не основне. Головне - щоб бюджет виділив кошти Держтелерадіо (на розповсюдження телерадіопрограм за державним замовленням)».

 

За даними Держкомтелерадіо, близько 10 млн гривень - це заборгованість за 2009 рік. Як повідомила на виїзній колегії 22 квітня директор фінансово-економічного департаменту Держкомтелерадіо Наталія Бартош, через недофінансування бюджетної програми «Трансляція телерадіопрограм, вироблених для державних потреб» (була профінансована на 89,1%) станом на 1 січня 2010 року утворилася кредиторська заборгованість у сумі 9,97 млн гривень за послуги, надані операторами зв'язку державним телерадіокомпаніям з трансляції телерадіопрограм.

 

Держкомтелерадіо протягом минулого року неодноразово просив уряд виділити додаткове фінансування, зокрема 29,23 млн гривень на розповсюдження телерадіопрограм за державним замовленням.

 

Нагадаємо, що 2 жовтня 2008 року Концерн РРТ вимкнув передавачі по всій мережі УТ-1, на якій мовить Перший національний у зв'язку із закінченням терміну дії контракту. Протягом кількох годин сигнал було відновлено: державні підприємства пролонгували угоду, у якій записали, що НТКУ зобов'язується сплатити за послуги відразу після надходження бюджетних коштів. Тоді гендиректор КРРТ Анатолій Антоненко оцінив загальну суму боргів НТКУ перед Концерном у 27 млн гривень. Частину боргів КРРТ намагався повернути через суд. Згодом, за Держкомтелерадіо відзвітував, що 2008 рік КРРТ закінчив зі 100-відсотковим розрахунком за надані послуги.

 

У вересні 2009 року постало питання про підписання нової угоди між НТКУ і КРРТ, на яку в Національної телекомпанії не виявилося коштів. Відтак, 24 вересня Концерн у разі непродовження угоди мав право вимкнути сигнал Першого каналу. Водночас перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля запевнив ТК, що боргів за вже надані послуги в компанії не було. Зрештою, угоду продовжили за таких самих умов, як і у 2008 році.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY