Фотографу «Газети по-українськи» заборонили знімати міністрів. У Кабміні пояснили це печерними уявленнями Держохорони

14 Квітня 2010
14351
14 Квітня 2010
17:31

Фотографу «Газети по-українськи» заборонили знімати міністрів. У Кабміні пояснили це печерними уявленнями Держохорони

14351
Фотографу «Газети по-українськи» заборонили знімати міністрів. У Кабміні пояснили це печерними уявленнями Держохорони

Сьогодні між фотографом «Газети по-українськи» та охоронцями Кабінету Міністрів України стався конфлікт. Ті заборонили фотографувати міністрів, які під'їжджали на ранкове засідання уряду. Охоронці пояснили, що відтепер для цього потрібен спеціальний дозвіл. Про це повідомляє «Газета по-українськи».

 

Згідно з повідомленням видання, журналіста переконували, що лише після надання охороні Кабміну дозвільного документу фотограф отримує право фотографувати урядовців.

 

Як прокоментувала «Детектор медіа» народний депутат Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, ніякого подібного розпорядження в Кабінеті Міністрів не існує і бути не може, оскільки воно суперечить законодавству.

 

«Люди ідуть на роботу в державну установу - про яку заборону фотографувати може ітися?», - коментує пані Олена.

 

Вона висловила жаль, що «Газета по-українськи» не надала конкретної інформації про тих людей, які забороняли фотокорові працювати коло Кабміну, і пояснила таку поведінку «печерними уявленнями деяких працівників Держохорони про роботу ЗМІ».

 

Також Олена Бондаренко відкинула існування будь-яких чорних списків журналістів та ЗМІ, про які також написала «Газета по-українськи».

 

«Не існує ніяких списків "небажаних гостей" - є тільки офіційна процедура акредитації», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду