detector.media
14.04.2010 17:31
Фотографу «Газети по-українськи» заборонили знімати міністрів. У Кабміні пояснили це печерними уявленнями Держохорони

Сьогодні між фотографом «Газети по-українськи» та охоронцями Кабінету Міністрів України стався конфлікт. Ті заборонили фотографувати міністрів, які під'їжджали на ранкове засідання уряду. Охоронці пояснили, що відтепер для цього потрібен спеціальний дозвіл. Про це повідомляє «Газета по-українськи».

 

Згідно з повідомленням видання, журналіста переконували, що лише після надання охороні Кабміну дозвільного документу фотограф отримує право фотографувати урядовців.

 

Як прокоментувала «Детектор медіа» народний депутат Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, ніякого подібного розпорядження в Кабінеті Міністрів не існує і бути не може, оскільки воно суперечить законодавству.

 

«Люди ідуть на роботу в державну установу - про яку заборону фотографувати може ітися?», - коментує пані Олена.

 

Вона висловила жаль, що «Газета по-українськи» не надала конкретної інформації про тих людей, які забороняли фотокорові працювати коло Кабміну, і пояснила таку поведінку «печерними уявленнями деяких працівників Держохорони про роботу ЗМІ».

 

Також Олена Бондаренко відкинула існування будь-яких чорних списків журналістів та ЗМІ, про які також написала «Газета по-українськи».

 

«Не існує ніяких списків "небажаних гостей" - є тільки офіційна процедура акредитації», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY