Фотографа внесли у чорний список за невдалу позу Табачника

2 Червня 2010
34240
2 Червня 2010
10:28

Фотографа внесли у чорний список за невдалу позу Табачника

34240
У Кабміні просять «Газету по-українськи» замінити свого працівника
Фотографа внесли у чорний список за невдалу позу Табачника

У прес-службі уряду попросили не присилати на щотижневе засідання Кабміну фотокореспондента «Газети по-українськи» і Gazeta.ua Андрія Шматова. Щойно почувши його прізвище, працівниця служби Галина сказала:

 

«Пришліть когось іншого».

 

«Чому?»

 

«Там такі фотографії нам показували, дай боже. Його просто витягують з машини».

 

«Кого витягують?»

 

«Міністра витягує ваш Шматов. За руку тримає».

 

Хоча на фотографії, яку Шматов зняв минулої середи, міністру освіти та науки Дмитру Табачнику допомагає вийти з машини помічник.

 

Співбесідниця зазначила, що не відмовляє Шматову в акредитації: «Вам же не відмовили. Просто попросили іншого. Хай же він веде себе так, як треба. А то спочатку знімуть, а потім роблять з того сенсацію».

 

Згодом вона внесла Шматова в списки журналістів, яким дозволять увійти до будівлі. При цьому зазначила:

 

«Я його можу вписати. Але його може охорона не пустити. Знаєте, якщо на ньому стоїть, як кажуть, "червоний гриф"».

 

Відзначимо, що того ж дня нашому фотографу забороняли знімати приїзд міністрів на ранкове засідання уряду.

 

«Це режимний об'єкт. Тут знімати не можна. Йдіть усередину на засідання уряду», - зазначив працівник управління держохорони лейтенант В'ячеслав Орловський.

 

Нібито, дозвіл для цього має надати прес-служба. Хоча 15 квітня народна депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка курує інформаційний напрямок у роботі Кабміну, заявила, що подібного розпорядження не існує й бути не може. Оскільки воно суперечить законодавству.

 

Схожа ситуація з фотографом нашої газети трапилась ще в уряді Юлії Тимошенко, коли зняли SMS-повідомлення екс-міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової. В «есемесці» йшлося про призначення її чоловіка на посаду замміністра ЖКГ. Після цього фотографу відмовили в акредитації.

 

Фото міністра Табачника, зняте Андрієм Шматовим минулої середи на подвір'ї Кабміну

 

«Газета по-українськи»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Газета по-українськи»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34240
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lom
5097 дн. тому
Прекрасне поздоровлення з нагоди Дня Журналіста. А казали, що у нас цензура заборонена. Перші особи спокійно порушують Закон.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду