detector.media
08.04.2010 15:41
Ігоря Мірошниченка звинувачують у непокорі міліції. Суд призначено на сьогодні

Спортивному коментатору «Поверхность Спорт ТВ» Ігорю Мірошниченку, журналісту газети «Свобода» Андрію Мохнику та ще кільком затриманим сьогодні, 8 квітня, під час прес-конференції в «Українському домі» закидають непокору представникам міліції. Про це пан Мірошниченко розповів у коментарях ТК.

 

«В мене взяли свідчення. Також нам роздали однакові рапорти, у яких інкримінують злісну непокору представникам міліції», - розповів пан Мірошниченко.

 

Він обурений тим, що зазначені представниками міліції факти не відповідають дійсності.

 

«У рапорті написано, що я лаявся, а я взагалі не лаюся. Зазначено, що я чинив непокору міліції, а міліції там взагалі не було. Вказано, що на пропозицію працівників міліції пройти до автомобіля, я чинив опір. Насправді ж, коли мене схопили за руки і за ноги, я спокійно сказав: "Хлопці, давайте я сам піду"», - пояснює Мірошниченко.

 

За словами Ігоря Мірошниченка, насправді затримання відбувалося наступним чином: «Я прийшов на прес-конференцію як журналіст і я не не покорявся міліції. Представників міліції не було в залі прес-конференції взагалі. Коли мене вивели з зали, я стояв і спілкувався. І за 10 хвилин до мене підбігли якісь бритоголові і не маючи ніяких посвідчень, і без жодних пояснень схопили за руки за ноги і вкинули до авто, ніхто не представлявся, не надавав протоколів. Усе це відбулося у присутності кількох знімальних груп».

 

Він звернувся до журналістів з проханням вплинути на ситуацію.

 

Як повідомляла ТК, раніше представники міліції взяли під варту Ігоря Мірошниченка та ще кількох людей, учасників Всеукраїнського об`єднання «Свобода» та доправили їх до Шевченківського РОВД. Інцидент трапився в Києві в «Українському домі» під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волинська різанина - польскі и єврейські жертви ОУН-УПА».

 

За словами Мірошниченка, до конфлікту призвело його запитання на прес-конференції. Він запитав у організаторів, чому на експозиції представлено лише одну точку зору і попросив надати слово історику Володимиру Сергійчуку та народному депутату кількох скликань Левку Лук`яненку. За даними представників всеукраїнського об`єднання «Свобода», судове засідання призначили вже на сьогодні. Воно відбудеться орієнтовно за півтори години у Шевченківському районному суді міста Києва.

 

Юрист Роман Головенко сказав ТК, що він не погоджується з діями міліції (детальний комента див. тут).

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY