Київський міжнародний фестиваль реклами запровадив конкурси рекламної майстерності

1 Квітня 2010
17646
1 Квітня 2010
18:51

Київський міжнародний фестиваль реклами запровадив конкурси рекламної майстерності

17646
Київський міжнародний фестиваль реклами запровадив конкурси рекламної майстерності

У рамках 11-го Київського міжнародного фестивалю реклами відбулися суттєві зміни в конкурсній програмі. Зокрема запроваджений окремий конкурсний блок рекламної майстерності. Про це на прес-зустрічі 1 квітня повідомив продюсер фестивалю Максим Лазебник.

 

«Усі фестивалі оцінюють роботи з точки зору оригінальності рекламної ідеї. Однак ми хочемо розширити площину фестивалю для участі тих робіт, які не настільки революційно креативні в плані свіжих ідей», - зазначив він. Для таких робіт запроваджені три конкурси рекламної майстерності: відеомайстерність, майстерність у друкованій рекламі та майстерність у радіо рекламі. «Тут ідея не просто вторинна, а й може бути взагалі не врахована. А роботи оцінюються з точки зору режисури, копірайтерського вміння тощо», - додав пан Лазебник.

 

Формулювання номінацій запозичені з американського AICP Show. За словами Максима Лазебника, уперше цього року рекламна майстерність буде оцінена на міжнародних фестивалях у Києві та Каннах. Визначатиме переможців у цих конкурс окреме журі рекламної майстерності.

 

Друга революційна зміна, що відбулася в конкурсній програмі - це розділення дизайнерського конкурсу на два: комунікаційного дизайну та графічного дизайну. В першому оцінюватиметься досягнення маркетингових цілей і завдань за допомогою дизайнерських рішень, у другому - художня цінність дизайнерських рекламних робіт.

 

Загалом назви всіх конкурсів КМФР переформатовані відповідно до назв на інших міжнародних фестивалях реклами, а їхня загальна кількість становить 14. Оцінюватимуть роботи десять складів журі. Призами КМФР цього року знову будуть тарілки, а не статуетки рибалок, як торік.

 

Іще однією новелою 11-го КМФР буде live-screening - публічний перегляд роликів і голосування креативного журі в конкурсі телевізійної реклами. Члени журі переглядатимуть всі роботи в залі разом з іншими глядачами та одразу голосуватимуть за них спеціальними пультами, натискаючи кнопки «так» чи «ні». Таким чином, на очах в аудиторії формуватиметься шорт-лист конкурсу (раніше журі на етапі формування шорт-листа працювало за зачиненими дверима).

 

Станом на 1 квітня на фестиваль подані близько 240 робіт. Торік у КМФР брали участь близько 1500 робіт. За попередньою оцінкою Максима Лазебника, у 2010 році їх буде на третину менше.

 

Фестиваль проходитиме 26-28 травня в київському Будинку кіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17646
Читайте також
01.06.2009 14:22
Мар'яна Закусило
31 072
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду