detector.media
01.04.2010 18:51
Київський міжнародний фестиваль реклами запровадив конкурси рекламної майстерності
Київський міжнародний фестиваль реклами запровадив конкурси рекламної майстерності

У рамках 11-го Київського міжнародного фестивалю реклами відбулися суттєві зміни в конкурсній програмі. Зокрема запроваджений окремий конкурсний блок рекламної майстерності. Про це на прес-зустрічі 1 квітня повідомив продюсер фестивалю Максим Лазебник.

 

«Усі фестивалі оцінюють роботи з точки зору оригінальності рекламної ідеї. Однак ми хочемо розширити площину фестивалю для участі тих робіт, які не настільки революційно креативні в плані свіжих ідей», - зазначив він. Для таких робіт запроваджені три конкурси рекламної майстерності: відеомайстерність, майстерність у друкованій рекламі та майстерність у радіо рекламі. «Тут ідея не просто вторинна, а й може бути взагалі не врахована. А роботи оцінюються з точки зору режисури, копірайтерського вміння тощо», - додав пан Лазебник.

 

Формулювання номінацій запозичені з американського AICP Show. За словами Максима Лазебника, уперше цього року рекламна майстерність буде оцінена на міжнародних фестивалях у Києві та Каннах. Визначатиме переможців у цих конкурс окреме журі рекламної майстерності.

 

Друга революційна зміна, що відбулася в конкурсній програмі - це розділення дизайнерського конкурсу на два: комунікаційного дизайну та графічного дизайну. В першому оцінюватиметься досягнення маркетингових цілей і завдань за допомогою дизайнерських рішень, у другому - художня цінність дизайнерських рекламних робіт.

 

Загалом назви всіх конкурсів КМФР переформатовані відповідно до назв на інших міжнародних фестивалях реклами, а їхня загальна кількість становить 14. Оцінюватимуть роботи десять складів журі. Призами КМФР цього року знову будуть тарілки, а не статуетки рибалок, як торік.

 

Іще однією новелою 11-го КМФР буде live-screening - публічний перегляд роликів і голосування креативного журі в конкурсі телевізійної реклами. Члени журі переглядатимуть всі роботи в залі разом з іншими глядачами та одразу голосуватимуть за них спеціальними пультами, натискаючи кнопки «так» чи «ні». Таким чином, на очах в аудиторії формуватиметься шорт-лист конкурсу (раніше журі на етапі формування шорт-листа працювало за зачиненими дверима).

 

Станом на 1 квітня на фестиваль подані близько 240 робіт. Торік у КМФР брали участь близько 1500 робіт. За попередньою оцінкою Максима Лазебника, у 2010 році їх буде на третину менше.

 

Фестиваль проходитиме 26-28 травня в київському Будинку кіно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY