World Press Photo дискваліфікував Степана Рудика за видалену ногу

3 Березня 2010
7619
3 Березня 2010
19:08

World Press Photo дискваліфікував Степана Рудика за видалену ногу

7619
World Press Photo дискваліфікував Степана Рудика за видалену ногу

За рішенням журі міжнародного фотоконкурсу World Press Photo українського фотокореспондента Степана Рудика, який став лауреатом 3-ї премії, дискваліфіковано. Про це повідомляє British Journal of photography.

 

Причина - порушення умов конкурсу.

 

«Після оголошення результатів, було виявлено, що Степан Рудик порушив правила конкурсу. Після порівняння представлених на конкурсі робіт з оригінальними фото стало очевидно: на одному з зображень вилучено елемент», - йдеться в офіційному повідомленні оргкомітету World Press Photo. Цим елементом є нога одного з учасників вуличної бійки у Києві.

 

Дискваліфікація полягає в тому, що фотографу не дадуть премію, вилучать його роботи з сайту та з виставок WPP.

 

Згідно із запровадженим торік правилом, композицію зображення штучно змінювати не можна. Єдине редагування, що дозволяється - ретушування фото. У випадку найменшої підозри, учасники журі мають право затребувати оригінал фото для порівняння.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пана Рудика визнали переможцем у номінації «Спортивне фото». Він зайняв третє місце. На конкурс пан Рудик подав серію чорно-білих знімків. Сюжетами для них послужили бійки на вулицях Києва.

 

Степан Рудик - член київського клубу фотохудожників «Ікар». Співпрацює з РІА «Новости».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7619
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михельсон
5174 дн. тому
Заец Побегаец // 03.03.2010 20:11:46 "Какая страна, такие и теракты" - говрится в анекдоте. Какая страна, такие и нацики. И фотографы тоже. ------------- ОСОБЕННО ЗАБАВНО, ЧТО В ДАННОМ СЛУЧАЕ ЧЕЛОВЕК РАБОТАЛ НА РУССКИХ НАЦИКОВ :))))
sea
5174 дн. тому
які люди - така і країна
Заец Побегаец
5174 дн. тому
"Какая страна, такие и теракты" - говрится в анекдоте. Какая страна, такие и нацики. И фотографы тоже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду