detector.media
03.03.2010 19:08
World Press Photo дискваліфікував Степана Рудика за видалену ногу

За рішенням журі міжнародного фотоконкурсу World Press Photo українського фотокореспондента Степана Рудика, який став лауреатом 3-ї премії, дискваліфіковано. Про це повідомляє British Journal of photography.

 

Причина - порушення умов конкурсу.

 

«Після оголошення результатів, було виявлено, що Степан Рудик порушив правила конкурсу. Після порівняння представлених на конкурсі робіт з оригінальними фото стало очевидно: на одному з зображень вилучено елемент», - йдеться в офіційному повідомленні оргкомітету World Press Photo. Цим елементом є нога одного з учасників вуличної бійки у Києві.

 

Дискваліфікація полягає в тому, що фотографу не дадуть премію, вилучать його роботи з сайту та з виставок WPP.

 

Згідно із запровадженим торік правилом, композицію зображення штучно змінювати не можна. Єдине редагування, що дозволяється - ретушування фото. У випадку найменшої підозри, учасники журі мають право затребувати оригінал фото для порівняння.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», пана Рудика визнали переможцем у номінації «Спортивне фото». Він зайняв третє місце. На конкурс пан Рудик подав серію чорно-білих знімків. Сюжетами для них послужили бійки на вулицях Києва.

 

Степан Рудик - член київського клубу фотохудожників «Ікар». Співпрацює з РІА «Новости».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY